.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 16:27

Honda Dio 110 2021 – Ανανέωση με κινητήρα eSP και Smart Key

Η Honda ανακοινώνει ένα ολοκαίνουργιο Dio 110 που προορίζεται αρχικά μόνο για τις αγορές της Ασίας.

Το μικρό και βασικό σκούτερ της Honda βρίσκεται ανάμεσά μας από το μακρινό 1988 προσφέροντας μια οικονομικά προσιτή λύση για την καθημερινή αστική μετακίνηση. Μετά από αμέτρητες γενιές του μοντέλου, το ολοκαίνουργιο Dio 110 επιστρέφει με φρέσκια τεχνολογία.

Στο νέο μοντέλο όλα έχουν αλλάξει, ξεκινώντας από τον νέο αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 109 cc με διαστάσεις κυλίνδρου ακόμη πιο υποτετράγωνες από πριν, 47 x 63.1 mm. Η Honda μίκρυνε τη διάμετρο του εμβόλου και μάκρυνε τη διαδρομή του, διατηρώντας τον κυβισμό στα ίδια επίπεδα, με προφανή στόχο να τονώσει τη ροπή του μικρού Dio στις χαμηλομεσαίες στροφές λειτουργίας.

Βασισμένο στο τεχνολογικό πακέτο eSP – με βάση τις διδαχές μοντέλων όπως το PCX που πρωτοχρησιμοποίησε αυτήν την πλατφόρμα – ο κινητήρας του έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την οικονομία κατανάλωσης και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η απόδοσή του ανακοινώνεται ως 8.7 hp στις 7,500 rpm και 0.92 kgm στις 5,750 rpm, έχοντας να κινήσει μάζα 96 κιλών. Η Honda δεν ξεκαθαρίζει αν αυτό είναι υγρό ή στεγνό βάρος, πάντως σε κάθε περίπτωση τα 4.9 λίτρα βενζίνης που χωρά το ρεζερβουάρ του λίγο θα επιβαρύνουν την εικόνα στη ζυγαριά.

Νέο είναι και το ατσάλινο πλαίσιο που η Honda αποκαλεί eSAF και δηλώνει πιο άκαμπτο από το προηγούμενο ενώ παράλληλα είναι και ελαφρύτερο. Το Dio 110 κυλά πάνω σε μεγάλους τροχούς 14 ιντσών - 80/90-14 μπροστά, 90/90-14 πίσω.

Ο εξοπλισμός του νέου Dio 110 περιλαμβάνει Honda Smart Key, για χρήση χωρίς να βγει το έξυπνο κλειδί από την τσέπη, ενώ στα όργανά του έχει προστεθεί ένδειξη Eco για να μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίζει την οδήγησή του εντός των πιο οικονομικών ορίων του κινητήρα.

Κατασκευασμένο από τη Honda Vietnam, το νέο Dio 110 θα παρουσιαστεί αναλυτικά στις 25 Φεβρουαρίου 2021 και με τα ως τώρα δεδομένα προορίζεται για τις Ασιατικές αγορές. Στην Ιαπωνία πάντως η Honda έχει ήδη ανακοινώσει την προτεινόμενη λιανική τιμή του, η οποία ακούγεται νοστιμότατη στα €1,935 (245,300 γιεν).

Πηγή: Honda Japan

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 16:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon