.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 16:13

Honda CB125F 2021 – Ριζική ανανέωση με στόχο την οικονομία

Μια μοτοσυκλέτα που έχει ήδη γράψει μακρά πορεία στη γκάμα της Honda επιστρέφει ανανεωμένη εκ βάθρων για το 2021.

Το τρίπτυχο των γραμμάτων CBF κοσμεί τη γκάμα της Honda εδώ και αρκετά χρόνια, αρχικά με αυτήν ακριβώς τη σειρά (CBF125), ενώ το 2015 παρουσιάστηκε η νέα Α1 γυμνή μοτοσυκλέτα της εταιρείας έχοντας αναδιατάξει το λογότυπό της σε CB125F.

Έκτοτε η μοτοσυκλέτα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, ώσπου τώρα η Honda μας παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο Euro 5 CB125F.

Η ανανέωση του μοντέλου δεν περιορίζεται σε εμφανισιακά στοιχεία και προσαρμογή στις κοινοτικές προδιαγραφές, καθώς μας έρχεται με νέο πλαίσιο και κινητήρα.

Ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος των 124 cc έχει σχεδιαστεί από το μηδέν με βάση την τεχνολογία eSP (enhanced Smart Power), ενσωματώνοντας μια σειρά από τεχνολογίες για ελαχιστοποίηση των τριβών και βελτιστοποίηση της καύσης, με προφανή στόχο να κάνει τον κινητήρα οικονομικότερο και οικολογικότερο από ποτέ.

Ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι η γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος ACG (Alternating Current Generator), η ίδια που συναντάμε στα σκούτερ της Honda με κινητήρες eSP, όπως το PCX. Εδώ βέβαια δεν έχουμε και το σύστημα start-stop που σβήνει τον κινητήρα στα φανάρια και τον επανεκκινεί αθόρυβα μόλις ανοίξει το γκάζι, αλλά μεταφέρει στο νέο CBF την εμβριθή γνώση που έχει αποκομίσει η Honda από την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής στα σκούτερ της.

Το νέο CB125F αποδίδει 11 hp στις 7,500 rpm και 1.1 kg.m 6,000 rpm, τιμές λίγο πάνω από αυτές του απερχόμενου μοντέλου, αλλά και αποδιδόμενες λίγο πιο χαμηλά στην κλίμακα του στροφόμετρου.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι η κατανάλωση καυσίμου που ανακοινώνει η Honda: 66.7 km/l, δηλαδή 1.5 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα, ποσόν από μόνο του εντυπωσιακότατο που με μια απλή αναγωγή μας στέλνει σε μια αυτονομία άνω των 700 χιλιομέτρων από ένα γεμάτο 11λιτρο ρεζερβουάρ! Απίστευτο;

Το άλλο σπουδαίο νέο είναι πως η μοτοσυκλέτα έχει ελαφρύνει σημαντικά. Επτά κιλά γλιτώνει μόνο από τον κινητήρα, με πρωταγωνίστρια την αντικατάσταση της γεννήτριας από την ACG, αλλά οφέλη προκύπτουν και από το νέο ατσάλινο πλαίσιο που προσθέτει άλλα 1.7 κιλά στο αποτέλεσμα της δίαιτας. Το τελικό αποτέλεσμα της Honda λέει 117 κιλά (πλήρη υγρών), ήτοι μια μείωση 8.6% από το απερχόμενο μοντέλο.

Ο εξοπλισμός του είναι αναμενόμενα βασικός και απλός, με συνδυασμένο σύστημα πέδησης (CBS), ταμπούρο πίσω (όπως και πριν), LCD οθόνη, LED φώτα και μερικές σχεδιαστικές πινελιές από τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας CB.

Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο άφιξης και την τιμολόγηση του νέου Honda CB125F. Το τρέχον μοντέλο που κοστολογείται στα €2,850 λογικά μας δίνει μια γεύση του τι να περιμένουμε.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon