.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 15:26

Honda CBR600RR 2021 – Επιμένουν οι φήμες για επιστροφή του, αλλά…

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που ισχυρίζονται πως η Honda ετοιμάζει νέο CBR600RR.

Η είδηση κυκλοφορούσε στο παρασκήνιο σχεδόν από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως η Honda θα σταματήσει να πουλάει το CBR600RR σε αγορές με προδιαγραφές Euro 5 (ή ανάλογων κανονισμών), ισχυριζόμενη πως η ιαπωνική εταιρεία ήδη δουλεύει πάνω στην επόμενη μέρα του θρυλικού supersport.

Η συζήτηση εντάθηκε τον περασμένο Μάρτιο όταν το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine κυκλοφόρησε με ένα μεγάλο cover story αφιερωμένο στο νέο CBR600RR του 2021 και λίγο καιρό μετά το γαρνίρισε με την πληροφορία πως θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο σε αγώνα MotoGP.

Τώρα η νέα δέσμη σχετικών πληροφοριών μας έρχεται από τις ΗΠΑ, μια από τις χώρες ανά τον κόσμο όπου το CBR600RR ουδέποτε έπαψε να πωλείται – στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το αμερικανικό μοντέλο στο μαύρο ματ χρώμα του 2020.

Εκεί λοιπόν έγκυρα έντυπα, όπως το Cycle World, μεταφέρουν την πληροφορία τους πως όντως επίκειται ανανέωση του CBR600RR. Μάλιστα γίνονται πιο συγκεκριμένες αναφέροντας τον βασικό άξονα της ανανέωσης: η ενσωμάτωση στην αισθητική του νέου Fireblade.

Ουσιαστικά αυτό που φέρεται να σχεδιάζει η Honda είναι ό,τι ακριβώς έκανε η Yamaha το 2017 με το YZF-R6: αισθητική μετάλλαξη στις γραμμές του πιο πρόσφατου R1 και φόρτωμα με τα ηλεκτρονικά της εποχής. Αυτό περιμένουν οι Αμερικανοί, το ίδιο διαρρέουν οι Ιάπωνες για το νέο CBR600RR και ακούγεται απολύτως λογικό και εφικτό.

Βέβαια, αυτό που συνοδεύει την είδηση ίσως να μην αρέσει στο ευρωπαϊκό κοινό, αλλά αντανακλά μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Η Honda, λέει, μάλλον δεν ενδιαφέρεται να προσαρμόσει τον κινητήρα στις Euro 5, οπότε ίσως το μοντέλο του 2021 να προορίζεται αποκλειστικά για τις αγορές όπου είναι ακόμη διαθέσιμο το τρέχον CBR.

Το κόστος εξέλιξης ενός νέου κινητήρα ή της προσαρμογή του υπάρχοντος (αν αυτό είναι καν εφικτό για ένα μοτέρ που σχεδιάστηκε με τα δεδομένα του μακρινού 2007) είναι πολύ μεγάλο για να αξίζει την επένδυση, άλλωστε αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η κατηγορία των 600 cc πνέει τα λοίσθια εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον. Μόνο οι Kawasaki και Yamaha έχουν σχετικά φρέσκιες μοτοσυκλέτες, μα κι αυτές ουσιαστικά δεν είναι εντελώς νέες, αλλά περισσότερο ανανεώσεις των προϋπαρχόντων.

Φαίνεται λοιπόν πως και η Honda ετοιμάζεται να ξαναμπεί στο παιχνίδι και, με τα σημερινά δεδομένα, περιμένουμε ένα CBR600RR με τη γνώριμη απόδοση στη γειτονιά των 110-115 ίππων, αισθητική Fireblade και το πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών που περιμένει κανείς από μια σύγχρονη σπορ μοτοσυκλέτα.

Πολύ θα χαρούμε αν η είδηση αληθεύει, παρότι οι πιθανότητες να το δούμε και στα μέρη μας φαντάζει μάλλον υπεραισιόδοξη αυτή τη στιγμή.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 16:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon