.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 13:57

Honda CBR600RR-R – Ετοιμάζεται η μεγάλη επιστροφή

Έρχεται ξανά ως μοντέλο 2021 ή 2022, σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Τύπο.

Το τεύχος Απριλίου 2020 του Ιαπωνικού περιοδικού Young Machine κυκλοφορεί με μια χειροβομβίδα στο εξώφυλλο. Το Honda CBR600 επιστρέφει με την εμφάνιση και το τριπλό R του νέου Fireblade!

Η είδηση φυσικά και δεν είναι νέα, καθώς μετράμε ήδη μερικά χρόνια δίχως το μεσαίο CBR στην Ευρώπη, για την ακρίβεια από τη στιγμή που τέθηκαν σε ισχύ οι προδιαγραφές Euro 4. Οι Kawasaki και Yamaha ανταποκρίθηκαν και παρουσίασαν νέα ZX-6R και R6 αντοστοίχως – αν και στην πράξη επρόκειτο περισσότερο για αναβαθμίσεις των υπαρχόντων, παρά για ολόφρεσκα σχέδια.

Αντίθετα, Honda και Suzuki πρακτικά παράτησαν την κατηγορία των Supersport, τόσο στην παραγωγή, όπου οι αντίστοιχες μοτοσυκλέτες τους έμειναν σχεδόν ολόκληρη δεκαετία δίχως αλλαγές, όσο και στους αγώνες. Το WorldSSP600 είναι μια υπόθεση σχεδόν αποκλειστική των R6, με τα ZX-6R και MV Agusta F3 να μαζεύουν ό,τι περισσεύει.

Στο μεταξύ, το CBR600RR συνεχίζει να πωλείται μόνο σε κάποιες αγορές (ΗΠΑ, Ιαπωνία) δίχως αλλαγές πλην χρωμάτων.

Η αμείλικτη πραγματικότητα λέει πως η σημερινή αγορά των σπορ μοτοσυκλετών δεν σηκώνει την εξέλιξη ενός 600 από λευκό χαρτί. Το κόστος είναι παραπλήσιο με ενός 1000, την ώρα που το αγοραστικό κοινό έχει ήδη ξεκαθαρίσει την προτίμησή του στα πολλά κυβικά και άλογα, αφήνοντας πολύ μικρό μερίδιο αγοράς στα 600.

Παρόλα αυτά, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε πως στο στρατηγείο της Honda θα πέφτει δυσκολοχώνευτη η παντελής απουσία από τον χώρο των Supersport, ειδικά όταν αυτό αφήνει τον εγχώριο ανταγωνισμό της να αλωνίζει επιδεικτικά.

Έτσι τώρα οι πληροφορίες που μεταδίδει το Young Machine μιλούν για ένα νέο CBR600RR-R με το τριπλό R αλά Fireblade, βασισμένο στο υπάρχον μοντέλο με τον κινητήρα να ανανεώνεται για να αντιμετωπίσει δύο μέτωπα: Euro 5 και επιδόσεις ανταγωνισμού. Η ακριβής ετάφραση του Ιαπωνικού κειμένου που συνοδεύει την είδηση είναι «εξωτερική αλλαγή και βελτίωση απόδοσης».

Αυτό σημαίνει μια απόδοση της τάξης των 120 (R6) - 125 (ZX-6R) hp, σχεδιασμό ήδη καθορισμένο από το νέο Fireblade και πολλά ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μοτοσυκλέτα προαλείφεται για μοντέλο 2021 ή 2022.

Καλώς να το ξαναδεχτούμε, μαζί με –ελπίζουμε- την επιστροφή της Honda στο WorldSSP600, κάτι που ακούγεται πολύ λογικό τώρα που γύρισε με ομάδα HRC στο WorldSBK.

Πηγή: Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon