.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 14:53

Honda CBR600RR-R 2021 – Παρουσιάζεται τον Οκτώβριο σε αγώνα MotoGP, κατά νέες φήμες

Ο Ιαπωνικός Τύπος άναψε τη φωτιά τον περασμένο Μάρτιο και τώρα αυτή φουντώνει με περίεργες πληροφορίες για επικείμενη παρουσίαση το φθινόπωρο.

Το τεύχος Μαρτίου 2020 του Ιαπωνικού περιοδικού Young Machine αποκάλυπτε πως έρχεται το νέο CBR600RR-R (αλά Fireblade), κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: μάζεψε τις διαθέσιμες πληροφορίες και τις “ζωγράφισε” σε μια ψηφιακή μακέτα του πώς φαντάζεται το νέο supersport της Honda.

Με δεδομένο πως, αν έρθει, θα ενταχθεί στην αισθητική του επίσης νέου CBR1000RR-R, η εμφάνιση ήταν το εύκολο κομμάτι. Τα άφθονα ηλεκτρονικά συστήματα είναι μια δεύτερη εύκολη μαντεψιά. Το δύσκολο έρχεται τώρα, καθώς τις τελευταίες μέρες εντάθηκαν οι φήμες πως η Honda έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει επίσημα τη νέα μοτοσυκλέτα στο Ταϊλανδικό GP στην πίστα Buriram.

Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του προγράμματος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ο αγώνας της Ταϊλάνδης πρόκειται να διεξαχθεί το τριήμερο 2-4 Οκτωβρίου 2020.

Τώρα για το θέμα αυτό έχουμε κάποιες απορίες, με πρώτη και καλύτερη την επιλογή της Ταϊλάνδης. Οι Ασιατικές αγορές δεν φημίζονται για την προτίμησή τους σε ακριβές μοτοσυκλέτες επιδόσεων, οπότε εξαρχής φαντάζει κάπως περίεργη η συγκεκριμένη επιλογή.

Έπειτα, θεωρητικά μερικές εβδομάδες αργότερα θα ακολουθήσει η Ιταλική έκθεση EICMA 2020, στην οποία με τα ως τώρα δεδομένα οι Ιάπωνες θα παραστούν, καθώς μόνο οι BMW και KTM έχουν ανακοινώσει την αποχή τους. Γιατί να μην παρουσιάσει εκεί τη μοτοσυκλέτα, όπως έκανε και με το Fireblade;

Τέλος, ακόμη κι αν είναι απόφαση να παρουσιαστεί το CBR600RR-R σε αγώνα MotoGP, γιατί να μην επιλεγεί το Ιαπωνικό GP που έρχεται αμέσως μετά το Ταϊλανδικό στις 16-18 Οκτωβρίου; Θυμίζουμε πως αυτό φιλοξενείται στην πίστα Twin Ring Motegi, ιδιοκτησίας ... Honda και έρχεται και βολικότατα δυο βδομάδες πριν την EICMA. Αυτό το σενάριο θα το πιστεύαμε πιο εύκολα.

Για να μη συζητήσουμε την ειρωνεία του ότι η προηγούμενη γενιά CBR600RR κινούσε για χρόνια την κατηγορία Moto2, ώσπου η Honda αποφάσισε να την εγκαταλείψει και στη θέση της ως προμηθευτής κινητήρων είναι πλέον η Triumph εδώ και δύο χρόνια. Ίσως θα έβγαζε περισσότερο νόημα μια παρουσίαση σε αγώνα WSBK, μιας και λογικά ένα υποτιθέμενο νέο CBR600 θα βρει αργά ή γρήγορα τον φυσικό του δρόμο σε αγωνιστικές ομάδες του WSS, εργοστασιακές ή μη.

Για τους παραπάνω λόγους μεταφέρουμε την πληροφορία που κάνει τον γύρο του κόσμου εδώ και 1-2 μέρες με κάμποσες επιφυλάξεις.

Αν μη τι άλλο θα χαρούμε πρώτα να μάθουμε πως όντως έρχεται ένα νέο CBR600RR-R, ιδιαίτερα από τη στιγμή που Kawasaki και Yamaha διαθέτουν πλέον φρέσκα ZX-6R και YZF-R6 αντιστοίχως. Κι ας το παρουσιάσει όπου και όποτε θέλει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon