.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 16:55

Honda CRF450RX 2021

Δίπλα στο ολοκαίνουργιο CRF450R, η RX έκδοση με το εντουράδικο στήσιμο και εξοπλισμό ανανεώνεται σημαντικά.

Το 2017 η Honda παρουσίασε για πρώτη φορά το CRF450RX, ένα μοντέλο βασισμένο σε αυτό του ΜΧ μα με τροποποιήσεις για προσαρμογή σε χρήση cross-country – μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, άλλες ρυθμίσεις ψεκασμού και αναρτήσεων, 18-ιντση πίσω ζάντα κ.ά.

Η συνταγή προφανώς πέτυχε, προσελκύοντας το ανάλογο κοινό της στις ΗΠΑ, έτσι το RX έμεινε ανάμεσά μας και φέτος επιστρέφει με ένα νέο μοντέλο που ακολουθεί την ανανέωση του κεντρικού πυλώνα της φαμίλιας, CRF450R.

Για το 2021 η Honda προμοτάρει το CRF450RX ως το “απόλυτο εκτός δρόμου όπλο” και το αλλάζει εκ βάθρων, διατηρώντας μόνο τον κινητήρα και τους τροχούς στην περσινή τους μορφή.

Πλαίσιο - Αναρτήσεις

Ολοκαίνουργιο αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, με ανάλογα νέο ψαλίδι, νέο μοχλικό πίσω ανάρτησης Pro Link, νέες αναρτήσεις και δίαιτα σε διάφορα σημεία όπως οι τιμονόπλακες – αυτές είναι οι βασικές αλλαγές εδώ.

Στο σύνολο όλα αυτά μεταφράζονται (κατά Honda) σε 2.3 κιλά λιγότερα από πέρυσι, 20% λιγότερο πλευρική ακαμψία για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι, ταχύτερο στρίψιμο και ευκολότερη εύρεση πρόσφυσης.

Το μπροστινό φορά ένα ανεστραμμένο Showa 49 mm που συγγενεύει στενά με το εργοστασιακό πιρούνι που χρησιμοποιείται στο ιαπωνικό πρωτάθλημα ΜΧ και διαθέτει μεγαλύτερη διαδρομή από το μοντέλο του 2020, ανεβαίνοντας στα 310 mm.

Αμφότερες οι αναρτήσεις, μπροστά και πίσω, διαθέτουν μαλακότερες ρυθμίσεις από το ΜΧ μοντέλο και μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων.

Με το νέο πλαίσιο έχουμε και ανάλογες αλλαγές στη γεωμετρία, καθώς η γωνία κάστερ πλέον μετρά 27.1 μοίρες (από 27.4) και το ίχνος 114 mm (από 116).

Το τιμόνι Renthal Fatbar μπορεί πλέον να ρυθμιστεί σε 4 θέσεις χάρη στη δυνατότητα που προσφέρει η νέα άνω τιμονόπλακα, προσφέροντας ένα εύρος μετακίνησης συνολικά 36 mm μπρος-πίσω.

Κινητήρας

Με βάση το CRF450R με το οποίο ο Tim Gajser κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στο MXGP το 2019, η Honda κούρδισε εκ νέου τον Unicam μονοκύλινδρο με στόχο να βρει επιπλέον δύναμη μετά τις 5,000 rpm, αλλά και να τονώσει τη ροπή χαμηλά.

Αυτά επιτεύχθηκαν με ένα ολοκαίνουργιο φιλτροκούτι, αλλαγή στη γωνία των σωμάτων του ψεκασμού, νέο αποσυμπιεστή και, το σημαντικότερο, νέες εξαγωγές με οβάλ διατομή (αλά Fireblade) και νέα εξάτμιση με μονό τελικό.

Τέλος, τα ηλεκτρονικά του CRF450RX περιλαμβάνουν:

- Engine Modes: Τρεις χαρτογραφήσεις Standard, Smooth και Aggressive

- Honda Selectable Torque Control (HSTC): Ρύθμιση σε 3 επίπεδα παρεμβατικότητας και ανεπεργοποίηση.

- HRC Launch Control: Σε 3 επίπεδα, ανάλογα με τις συνθήκες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 20:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon