.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 11:57

Honda – Θα “αμολήσει” το Bulldog; Κατέθεσε σχέδια που επαναφέρουν το project του 2015

To έτος ήταν 2015, όταν στην έκθεση μοτοσυκλετών της Osaka, η Honda παρουσίασε το πρωτότυπο “Bullodog”  μια μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 400 κ.εκ. και εμφάνιση που έμοιαζε σαν τον καρπό του παράνομου έρωτα μεταξύ χωματουργικού μηχανήματος και γεννήτριας.

Σύμφωνα με την Honda, το Bulldog ήταν ένα όχημα ελεύθερου χρόνου, ένας “Lovable Touring Partner” (Αξιαγάπητος Σύντροφος στο Ταξίδι),όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Για να το συγκεκριμενοποιήσουμε, ήταν μια μοτοσυκλέτα με εκτός δρόμου ικανότητες, για εξορμήσεις στην ύπαιθρο.

Honda Buldog 2 web

Το Bulldog είχε ξεχαστεί (“ευτυχώς” θα πουν μερικοί κακεντρεχείς), όμως το 2018, κυκλοφόρησαν κάποια σχέδια που υποτίθεται ότι είχε καταθέσει η Honda προς κατοχύρωση και στα οποία απεικονιζόταν η μοτοσυκλέτα. Αυτό αποτελούσε σύμφωνα με τις φήμες ένδειξη παραγωγής, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε (ξεφυσάνε ανακουφισμένοι οι κακεντρεχείς...).

Τώρα όμως, έχουμε μια νέα σειρά σχεδίων, στα οποία απεικονίζεται η βασική δομή του Rebel 500 (κινητήρας – πλαίσιο – πιρούνι – ψαλίδι), με ένα σκαρίφημα, που σχηματίζει το περίγραμμα επίπεδη σέλας και ρεζερβουάρ τα οποία σαφώς και δεν ανήκουν στο μικρό cruiser της Honda.

Honda retro scrambler patent

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για κάτι σε ρετρό – scrambler υλοποίηση, ενώ μια άλλη σημαντική αλλαγή σε σχέση με το Rebel, είναι η θέση των μαρσπιέ, που έχουν έρθει πιο πίσω. Το στοιχείο που συνδέει τα σχέδια αυτά με το Bulldog, είναι το τελικό της εξάτμισης, του οποίου η διαδρομή και το σχήμα, ταιριάζουν πάρα πολύ με αυτά του πρωτότυπου της Osaka.

Honda retro scrambler patent 2

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Επειδή τις συνδέουμε τις ειδήσεις, πριν λίγο καιρό γράφαμε για δύο πατέντες που θέλησε να κατοχυρώσει η Honda, απεικονίζοντας και πάλι ένα Rebel 500. Μην ξεχνάτε ότι τα σχέδια και οι κατοχυρώσεις αφορούν σε συγκεκριμένα τμήματα και δεν συνδέονται κατ' ανάγκη με το εικονιζόμενο μοντέλο, το οποίο σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει απλά τον ρόλο του φορέα.

Σε αυτά τα σχέδια λοιπόν, βλέπουμε μια αποσπώμενη χειρολαβή η οποία όπως είχαμε γράψει θα επιτρέπει την εύκολη αλλά και στιβαρή προσθαφαίρεση εξοπλισμού και αξεσουάρ, όπως σχάρες και top box. Αυτός ο “modular” χαρακτήρας ταιριάζει πολύ στο ύφος του Bulldog δεν νομίζετε;

Untitled

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, στο ίδιο θέμα αναφέρεται επίσης και η πατέντα για το φίλτρο αέρα με την εισαγωγή του στην αριστερή πλευρά του, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος. Αυτό ενδέχεται συνδέεται... χωροταξικά, με το στοιχείο του τεράστιου ρεζερβουάρ του Bulldog, του οποίου τα πλαϊνά λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι.

U5AJ434AQV3ONH4I5NJYI5GLD4

Αν η Honda είναι έτοιμη να βγάλει στην παραγωγή το Bulldog στην παραγωγή, φυσικά πιστεύουμε ότι δεν θα έχει την ακραία μορφή του πρωτότυπου αλλά θα είναι προσαρμοσμένο σε πιο ήπια και κοινώς αποδεκτά πρότυπα, διατηρώντας όμως την φιλοσοφία του concept. Κάτι σαν πολυχρηστικό scrambler ας πούμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 16:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA – Honda NC750X Honda CB1000R 2020 - Το επίσημο βίντεο »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon