.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 11:42

Honda – Πατέντες για τρίτροχο με υποβοήθηση;

“Mυστήριo” ηλεκτρο-υδραυλικό σύστημα στο μπροστινό σύστημα

Τελευταία, φαίνεται πως η Honda το ψάχνει αρκετά με το θέμα “τρίτροχη” μοτοσυκλέτα, έχοντας καταθέσει αρκετές πατέντες (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) που αφορούν σε πολύπλοκα μπροστινά συστήματα διεύθυνσης – ανάρτησης, με δυνατότητες κλίσεων.

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι πρόκειται για μέρη του Neowing, του πρωτότυπου που είχε παρουσιαστεί στο Tokyo το 2015 και έκτοτε περιφέρεται στις εκθέσεις ανά τον κόσμο, αναζωπυρώνοντας τις φήμες για την παραγωγή του.

2

Τα πιο πρόσφατα σχετικά σχέδια λοιπόν,  αφορούν στο μπροστινό σύστημα της μοτοσυκλέτας, εστιάζοντας σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο. Πρόκειται για ένα κωνικό εξάρτημα το οποίο εδράζεται ψηλά και μπροστά, στο κέντρο του όλου συστήματος, ανάμεσα στα σκέλη – αρθρώσεις των τροχών (σημειώνεται με τους αριθμούς 41, 42. 42a στα επισυναπτόμενα σχέδια). 

3 1

Η Honda το περιγράφει ως ένα συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα που –κατά πάσα πιθανότητα- με την περιστροφή του αυξάνει την πίεση σε ένα υδραυλικό κύκλωμα, δημιουργώντας ροπή στρέψης ομοαξονικά. Το τι ακριβώς θα εξυπηρετεί αυτό το εξάρτημα δεν περιγράφεται από την Honda, με την πιο πιθανή εξήγηση να είναι αυτή της υποβοήθησης των κλίσεων στο μπροστινό σύστημα, κάτι που ενισχύεται ως εξήγηση, λόγο του χαμηλού κέντρου βάρους της μοτοσυκλέτας.

Πηγή: More Bikes 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda Vision 2019 Honda CBR150R 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon