.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 11:02

Honda Goldwing 1800 2018- Aποκαλύφθηκε στο Tokyo Motor Show!

 

DCT επτά σχέσεων (!) και ριζική ανανέωση! 



 

Συνεπείς στο “ραντεβού” τους οι Ιάπωνες, αποκάλυψαν την ανανεωμένη Goldwing 1800 στο Tokyο Motor Show. Όπως είχαμε διαπιστώσει και από τις πρώτες φωτογραφίες, η μοτοσυκλέτα έχει κάνει μια σχεδιαστική (αλλά και ουσιαστική) στροφή προς το πιο “δυναμικό”, με τις διαστάσεις της να είναι πιο μαζεμένες και τις γραμμές τις πιο sport, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται σε σχετικά σχέδια που δείχνουν τις διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά αλλά και τονίζεται ιδιαιτέρως από την Honda ως βασικό στοιχείο των προωθητικών της ενεργειών.

honda goldwing ep 8

Φυσικά η άνεση για τους επιβαίνοντες είναι πάντα η Νο1 προτεραιότητα για κάθε Goldwing και έτσι το νέο μοντέλο δεν πάει πίσω, προσφέροντας... θρόνους για οδηγό και συνοδηγό, στην Touring έκδοση της. Για να αποφευχθούν οι παρανοήσεις, “Goldwing Tour” ονομάζεται πλέον η standard έκδοση με το ενσωματωμένο τριβάλιτσο και σκέτο “Goldwing”, ονομάζεται η bagger έκδοση, με την χαμηλότερη ζελατίνα και την απουσία top case.

honda goldwing ep 6

Ο κινητήρας, μπορεί να διατήρησε την ίδια διάταξη (εξακύλινδρος boxer) και τη ίδια χωρητικότητα (1833 κ.εκ.) στο εσωτερικό του όμως σχεδόν τα πάντα έχουν αλλάξει, με την Honda να κάνει λόγο για μια εντελώς νέα, ελαφρύτερη κατα 6 κιλά μονάδα, με απόδοση 124 ίππους και 17,2 κιλά ροπής στις 4.500 σ.α.λ.

honda goldwing ep 4

Το ride-by-wire γκάζι σημαίνει εκτός των άλλων και riding modes, με τα νέα Goldwing να έχουν τέσσερα από αυτά: Τour, Sport, Eco(nomy) και Rain, ενώ χρήσιμο σε όλους τους αναβάτες θα φανεί το σύστημα Hill Assist, όπου στις ανηφόρες, η μοτοσυκλέτα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα της κατά την στάση, απελευθερώνοντας τα με το που ξεκινήσει πάλι, προκειμένου οι εκκινήσεις να είναι εύκολες και να μην ζορίζεται η μετάδοση.

honda goldwing ep 3

Το πλαίσιο αλουμινίου είναι επίσης νέο, όντας κατά 2 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο, ενώ φυσικά το μεγάλο νέο είναι το Hossack τύπου μπροστινό, με το μονό αμορτισέρ. Μιλώντας για τις αναρτήσεις, αυτές είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες, με τον αναβάτη να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών modes (αναβάτης, αναβάτης + αποσκευές, αναβάτης + συνεπιβάτης, αναβάτης + συνεπιβάτης + αποσκευές), κατά τα οποία ρυθμίζεται αυτόματα η προφόρτιση του ελατηρίου στο πίσω αμορτισέρ, ενώ προσαρμόζονται αντίστοιχα και οι αποσβέσεις μπροστά και πίσω. 

honda goldwing ep 2

Τόσο η Goldwing Tour όσο και η Goldwing του 2018, θα διατίθενται σε δύο εκδόσεις, μια με συμβατικό, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και μια με -όπως σας ενημερώσαμε εχθές- DCT επτά σχέσεων, το πρώτο με αυτό τον αριθμό ταχυτήτων που τοποθετείται σε μοτοσυκλέτα της Honda! Το DCT προσφέρει επίσης μια νέα λειτουργία στην Goldwing, αυτή του “walking mode”, δηλαδή “ταχύτητα περπατήματος”, όπου η μοτοσυκλέτα κινείται προς τα μπροστά με πολύ αργή ταχύτητα, ενώ υπάρχει και όπισθεν (και στην έκδοση με το manual κιβώτιο).

honda goldwing ep 7

Πέραν αυτών, άλλα στοιχεία του εξοπλισμού που αξίζει να αναφερθούν είναι τα: 

-Full LED προβολείς και πίσω φώτα
-7 ιντσών TFΤ έγχρωμη οθόνη με GPS
-Smart Key
-Πλήρες ηχοσύστημα
-Airbag οδηγού

Ακολουθούν τα δύο promo video:



 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 18:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda Goldwing 1800 2018 Honda CB 400-1300 / Super Bol d’Or’ 2018 - Tokyo Motor Show »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon