.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 15:07

EICMA 2016: Ανανεωμένο Honda CB650F 2017

 

Αισθητική και μηχανική αναβάθμιση

 

Τρία χρόνια ακριβώς μετά την παρουσίασή του, το CB650F ανανεώνεται σχεδιαστικά, προσαρμόζεται στις προδιαγραφές Euro 4 και γίνεται παράλληλα λίγο πιο δυνατό.

Ακόμη πιο επιθετικό

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα έχει γίνει ακόμη πιο μοντέρνα και επιθετική με νέα LED φώτα μπροστά και πίσω. Το υπάρχον μοντέλο είναι ήδη ένα από τα πιο ελκυστικά γυμνά της μεσαίας κατηγορίας και το ανανεωμένο CB650F ανανμένεται να τραβήξει ακόμη περισσότερα βλέμματα στο δρόμο.

Μικρές αλλαγές έχουμε και στη θέση οδήγησης η οποία έχει έρθει λίγο πιο μπροστά και τοποθετεί τον αναβάτη πιο κοντά στον εμπρός τροχό. Το νέο πιο φλατ τιμόνι χρησιμοποιεί βάρη εσωτερικά και στηρίζεται στην πλάκα μέσω ελαστικών παρεμβυσμάτων, ενώ σινεμπλόκ έχουμε και στη σέλα (!), για να μην φτάνουν οι κραδασμοί στον αναβάτη, και στις δύο περιπτώσεις. Η σέλα απέχει από το έδαφος 810 χλστ.

Μικροβελτιώσεις και +4 ίπποι

Συγκεκριμένα η ισχύς του εν σειρά 4κύλινδρου με την 16βάλβιδη κεφαλή και τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής ανέβηκε από τους 85,8 ίππους στους 89,8 με την κορύφωση της δύναμης να πραγματοποιείται ακριβώς στις ίδιες στροφές με πριν, ήτοι στις 11.000 σ.α.λ. Ωστόσο η άνοδος στην ισχύ ξεκινά ήδη από τις 5.000 σ.α.λ., σύμφωνα με τους Ιάπωνες.

Πολύ μικρή αύξηση έχουμε και στη ροπή η οποία κορυφώνεται όπως και πριν στις 8.000 σ.α.λ. και ανέρχεται πλέον στα 6,52 χιλιόγραμμα από 6,42. Η Honda αναφέρει παράλληλα ότι σημαντική βελτίωση θα δουν οι φίλοι του 4κύλινδρου naked και στον ήχο που παράγει ο κινητήρας, λόγω των βελτιώσεων τόσο στην εισαγωγή όσο και στην εξαγωγή, με την εξάτμιση να έχει δεχτεί επίσης τροποποιήσεις.

Η αυξημένη ισχύς σε συνδυασμό με τις νέες κοντύτερες σχέσεις του κιβωτίου ταχυτήτων (από τη 2η έως την 5η σχέση) αναμένεται να αναβαθμίσουν αισθητά τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας από στάση αλλά και εν κινήσει.

Νέο πιρούνι

Αλλαγές δεν είχαμε στο ατσάλινο πλαίσιο τύπου διαμάντι με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 1.450 χλστ., το ίχνος στα 101 χλστ. και την κάστερ στις 25.5 μοίρες.

Εκεί που βλέπουμε αλλαγές είναι στο καινούριο εμπρός συμβατικό πιρούνι της Showa με διάμετρο καλαμιών στα 41 χλστ. το οποίο φέρει τις νέες βαλβίδες της ιαπωνικής εταιρίας Dual Bending Valve (SDBV) που έχουμε δει και στη σειρά NC.

Το αμορτισέρ παρέμεινε ως είχε και φέρει ρύθμιση για την προφόρτιση σε εφτά θέσεις.

Αναθεωρημένες είναι και οι διπίστονες δαγκάνες τις Nissin που συνεργάζονται με δίσκους διαμέτρου 320 χλστ. μπροστά, με το σύστημα πέδησης να ολοκληρώνεται από το ABS.

Τέλος το βάρος της μοτοσικλέτας ανέρχεται στα 208 γεμάτα κιλά.

Το ανανεωμένο CB650F θα είναι διαθέσιμο σε κόκκινο, ασημί, λευκό, μαύρο και μπλε χρώμα, όλα μεταλλικά.

Φωτογραφίες

 

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 16:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2016: Honda CB1100TR Concept 2017 EICMA 2016: Honda CBR650F 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon