.
Κατηγορία Hero
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 11:51

Hero XPulse Concept - Επιτέλους, κάποιες πληροφορίες!

 

Στην παραγωγή, το 2018

 

Η Ηero, έκανε αισθητή την παρουσία της στο Μιλάνο παρουσιάζοντας το concept ΧPulse, μια μοτοσυκλέτα που επαναφέρει στο προσκήνιο την ιδέα του μικρού σε κυβισμού, απλού, ψηλόφτερου on-off (θα θυμάστε τα Yamaha Serow ε; ).

Ωραία και καλά όλα αυτά αλλά από πληροφόρηση η Hero πήρε… Zero, αφού δεν ανακοινώθηκε απολύτως τίποτα σχετικό για το μοντέλο αυτό στην EICMA, αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Να λοιπόν, που το ινδικό carandbike κατάφερε να βρει κάποιες πληροφορίες και να τις δώσει στην δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας ορισμένα πράγματα για αυτό το μοντέλο. Το οποίο είμαστε σίγουροί ότι ενδιαφέρει πολύ κόσμο και στην Ελλάδα (ακόμα και αν δεν το έχει καταλάβει ότι ενδιαφέρεται).

hero xpulse eicma bikeit plirofories 3

Σε πρώτη φάση, το XPulse θα μπει στην παραγωγή, αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας (που δεν είναι καθόλου μικρή!), το καλοκαίρι της νέας χρονιάς (Ιούλιος 2018). Ο κινητήρας του XPulse είναι αερόψυκτος, μονοκύλινδρος, 200 κ.εκ., με απόδοση 20 ίππους, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 140 –γεμάτα- κιλά.

Σύμφωνα με την Hero, προτιμήθηκε η προσέγγιση της δημιουργίας μια ελαφριάς μοτοσυκλέτας με ικανοποιητική για τα κιλά της ιπποδύναμη, παρά ο δρόμος της αύξησης του κυβισμού και κατά συνέπεια του βάρους. Ως εκ τούτου, η μοτοσυκλέτα θα ανταγωνιστεί το Himalayan της Royal Enfield, το οποίο μπορεί να είναι 400+ κ.εκ. ωστόσο βγάζει 24,5 ίππους και ζυγίζει 186 κιλά.  

Για παρουσίαση στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες (άντε πάλι…), ωστόσο το γεγονός ότι η Hero έκανε την παρουσίαση της μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, σίγουρα κάτι σημαίνει.

hero xpulse eicma bikeit plirofories 2

Όπως βλέπετε άλλωστε και στην σχετική φωτογραφία, ο δίσκος ανάγνωσης του ABS είναι εγκατεστημένος ήδη στον μπροστινό τροχό του μοντέλου και μιας και το σύστημα ασφαλείας αυτό δεν είναι υποχρεωτικό στην Ινδία αλλά μόνο στην ΕΕ, οι πιθανότητες να δούμε το XPulse και από “τα μέρη μας”, αυξάνονται εκθετικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 12:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 – Hero Xpulse Concept Hero XPulse - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon