.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 09:29

Ducati 1299 Panigale S Anniversario

 

Σε μόλις 500 αντίτυπα

 

Το νέο Ducati 1299 Panigale S Anniversario είναι το εορταστικό μοντέλο για τα 90α γενέθλια της φίρμας του Borgo Panigale, με special βαφή, το νέο EVO Traction & Wheelie Control και ένα ειδικό κιτ για την πίστα.

Ξεχωριστή Superbike

Για να γιορτάσει την επέτειο των 90 χρόνων από τη γέννηση της, η Ducati παρουσίασε στη γιορτή World Ducati Weekend 2016 το 1299 Panigale S Anniversario, μια ξεχωριστή έκδοση μιας... ξεχωριστής Superbike.

9 1299 Panigale S Anniversario 47

Την παρουσίαση έκαναν στο Misano ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP και νυν tester της Ducati, Casey Stoner, μαζί με τον CEO Claudio Domenicali.

Το περιορισμένης παραγωγής 1299 Panigale S Anniversario θα κατασκευαστεί μόλις σε 500 αντίτυπα, διαθέτει νέα χρώματα αλλά και μηχανικές / ηλεκτρονικές βελτιώσεις.

Η έμπνευση για το κόκκινο, λευκό, μαύρο και χρυσό χρώμα, ο συνδυασμός των οποίων κοσμεί το το Anniversario, ήρθε από αγωνιστικά μοντέλα της Ducati.

27 1299 Panigale S Anniversario 28

Μοναδική είναι η πάνω πλάκα του πιρουνιού το Anniversario, από κατεργασμένο αλουμίνιο, ενώ το νούμερο της κάθε μοτοσυκλέτας είναι χαραγμένο με laser πάνω της.

30 1299 Panigale S Anniversario 25

Η γεωμετρία του Anniversario είναι ελαφρώς διαφορετική από του S, με τον μπροστινό τροχό να βρίσκεται πιο μπροστά κατά 5 χιλιοστά, δίνοντας στη μοτοσυκλέτα την γεωμετρία του Panigale R. Επιπλέον, μια ελαφριά μπαταρία λιθίου, μαζί με carbon προστατευτικά στις φτέρνες, carbon πίσω φτερό και carbon κάλυμμα αμορτισέρ, μειώνουν το συνολικό βάρος κατά 2,5 κιλά.

Στα ηλεκτρονικά του νέου 1299 Panigale S Anniversario βρίσκουμε νέα συστήματα Traction και Wheelie Control, τα οποία ανιπροσωπεύουν μια μεγάλη εξέλιξη σον τομέα -για αυτό και έχουν το συνθετικό EVO κοντά τους. Αμφότερα τα συστήματα μεγιστοποιούν τις επιδόσεις αλλά και την ενεργητική ασφάλεια στο ιταλικό Superbike.

1 1299 Panigale S Anniversario 55

Πέρα από τα νέα DTC & DWC EVO, το 1299 Panigale S Anniversario διαθέτει και το Bosch Cornering ABS, αλλά και το σύστημα Ducati Quick Shift (DQS) για ταχύτατες αλλαγές δίχως τη χρήση του συμπλέκτη -τόσο σε ανεβάσματα όσο και σε κατεβάσματα, σε πίστα αλλά και δρόμο. Ο V2 Superquadro κινητήρας των 1.285 κ.εκ. kai 205 hp διαθέτει και σύσητμα Engine Brake Control (EBC), ενώ η τεχνολογία δεν έχει αφήσει ήσυχες ούτε τις αναρτήσεις (Ducati Electronic Suspension, ή DES και Öhlins Smart EC). Το τελευταίο είναι ένα σύστημα που ρυθμίζει τις αναρτήσεις σε πραγματικό χρόνο αντλώντας δεδομένα από μια σειρά αισθητήρων, για τέλεια ρύθμιση σε φρενάρισμα, στην αρχή της στροφής, και γενικότερα, σε όλες τις συνθήκες που μπορεί κανείς να συναντήσει.

Στα όργανα βρίσκουμε μια οθόνη TFT, ενώ φυσικά η μοτοσυκλέτα διαθέτει τα Ducati Riding Modes (Race, Sport και Wet).

Η μοτοσυκλέτα έρχεται κομπλέ με κιτ για την πίστα, που περιλαμβάνει αγωνιστική εξάτμιση τιτανίου από την Akrapovic, τάπες καθρεπτών από billet αλουμίνιο, και τάπα για την τρύπα από την αφαίρεση της βάσης πινακίδας. Τέλος, η Ducati δίνει μαζί με το Anniversario και ένα φορτιστή μπαταρίας.

Το 1299 Panigale S Anniversario θα διατίθεται από τους ντίλερ της Ducati από το δεύτερο μισό του Ιουλίου -εξαρτάται όμως και από την κάθε χώρα.

Νέο DTC EVO: μέγιστη ασφάλεια και απόδοση

Το νέο DTC EVO βασίζεται σε εντελώς νέους αλγόριθμους, και είναι πιο ακριβές και συνεπές στον τρόπο που επεμβαίνει. Συνεργάζεται με την μονάδα μέτρησης αδράνειας (Inertial Measurement Unit, ή IMU) της Bosch, ανιχνεύοντας συνεχώς την κλίση της μοτοσυκλέτας, ώστε να επεμβαίνει με τον βέλτιστο τρόπο, όταν χρειάζεται.

Το DTC EVO δίνει τη δυνατότητα επέμβασης και στις πεταλούδες του ψεκασμού, επιπρόσθετα με την επέμβαση στην προπορεία του σπινθήρα και στον ψεκασμό. Έτσι, όταν δεν χρειάζεται δραστική επέμβαση του DTC EVO, το κλείσιμο των πεταλούδων επιτρέπει στο σύστημα να διαχειρίζεται την πρόσφυση ενώ την ίδια ώρα διατηρεί τις βέλτιστες παράμετρους στην ανάφλεξη, με αποτέλεσμα γλυκύτερη παρέμβαση και απόκριση κινητήρα.

Σε ένα απλό σύστημα Traction Control, όταν το σύστημα ανιχνεύει γλίστρημα του ελαστικού, επεμβαίνει για να το ελέγξει. Όταν το ελαστικό βρίσκει ξανά πρόσφυση, το σύστημα μειώνει την παρεμβατικότητα του, μέχρι το ελαστικά να χάσει ξανά την πρόσφυση, όπου παρεμβαίνει και πάλι, και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

55 1299 Panigale S Anniversario DTC EVO

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα γράφημα (φωτό άνω) για την παρεμβατικότητα του συστήματος, όπου βλέπουμε μια ταλάντωση γύρω από μια θεωρητική γραμμή τέλειας παρεμβατικότητας, όπου και βρίσκεται το ακριβές όριο της πρόσφησης.

Το DTC EVO μειώνει την ένταση αυτών των ταλαντώσεων, φέρνοντας την παρεμβατικότητα του συστήματος πιο κοντά σε αυτή την γραμμή της τέλειας παρεμβατικότητας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές, σε συνθήκες μεταβαλλόμενης πρόσφυσης, όπως είναι για παράδειγμα η αλλαγή της πρόσφυσης όταν το ελαστικό καταναλώνεται - αποσυντίθεται κατά τη χρήση.

2 1299 Panigale S Anniversario 54

Επιπλέον, όταν ο χρήστης ρυθμίσει το DTC EVO στο level "1", το σύστημα επιτρέπει στον αναβάτη να πλαγιολισθαίνει μέσα στη στροφή, βοηθώντας τον να ελέγξει αυτή την πλαγιολίσθηση δίχως να παρεμβαίνει υπερβολικά!

Δίπλα στο DTC EVO βρίσκουμε και το DWC EVO, που προσφέρει και αυτό βελτιωμένο έλεγχο στις σούζες, χρησιμοποιώντας εντελώς νέο λογισμικό που αντιλαμβάνεται και ελέγχει τις σούζες με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι στο παρελθόν.

Φωτογραφίες κίνησης

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Επίσημο Video

Δείτε πρώτα το επίσημο βίντεο-παρουσίαστη του Anniversario.

Video Casey Stoner

Και στη συνέχεια, δείτε τον Casey Stoner να το οδηγεί στο Misano.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 15:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati 1299 Panigale 2017 spy pic Ducati Supersport S - διαρροή φωτογραφίας »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon