.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 14:58

Ducati - Ετοιμάζει Scooter;

Δεν το αρνείται ο πρόεδρος

 

Από το 2011 υπάρχουν φήμες για την παραγωγή ενός sport scooter από την Ducati. Ωστόσο, οι φήμες έχουν μείνει στον αέρα, μιας και ένα scooter θα άλλαζε την φήμη της εταιρίας ως κατασκευάστριας sport μοτοσυκλετών. Ωστόσο, σε πρόσφατη δήλωση του ο πρόεδρος της εταιρίας, Claudio Domenicali, ανέφερε πως η παραγωγή ενός scooter θα μπορούσε να είναι ένα βήμα μπροστά για την Ducati, και όχι στροφή προς άλλη κατεύθυνση. Ο πρόεδρος ανέφερε πως η Ducati μπορεί να κατασκευάσει με τον προσωπικό της χαρακτήρα κάθε είδος προϊόντος, από ένα φλιντζάνι καφέ, μέχρι μία μοτοσυκλέτα, οπότε, αν έμπαινε στην παραγωγή ένα scooter, και αυτό θα είχε τα sport χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα της εταιρίας. 

Βέβαια, ο Gabriele Del Torchio, το αφεντικό της Ducati, έχει διαψεύσει τις φήμες για κατασκευή scooter στο παρελθόν.
Με την αγορά να διαφοροποιείται, δεν θα ήταν διόλου απίθανο να δούμε την Ducati να κατασκευάζει ένα ''διαφορετικό'' scooter. Είδαμε πρόσφατα άλλωστε και την Kawasaki που επέμενε στις sport κατασκευές, να ενισχύει την γκάμα της με το scooter J300, κάνοντας στροφή για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αν και για την Ducati δεν θα είναι η πρώτη φορά αν συμβεί κάτι τέτοιο. Το πρώτο της scooter παρείχθει το 1952 έως το 1954 και ονομαζόταν Cruiser, με κυβισμό 175cc, ενώ η επόμενη προσπάθεια, βρέθηκε στην παραγωγή από το 1963 έως το 1967, με το όνομα Brio, και κυβισμό στα 48, 80 και 94 κυβικά εκατοστά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 15:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Scrambler 500 και 1200! Νέo Ducati Streetfighter 1299 για το 2016! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon