Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026 10:04

O Claudio Domenicali είπε το αυτονόητο για την βιομηχανία μοτοσυκλέτας

Ο Ιταλός επικεφαλής της Ducati φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά τα απαιτούμενα για να κάνεις επιτυχία στο σημερινό σκηνικό – Το οποίο αλλάζει άρδην με την άφιξη των Κινέζων.

Ο Claudio Domenicali έχει προβεί σε διάφορες δηλώσεις τελευταίως, σχολιάζοντας την κατάσταση της αγοράς αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις για το μέλλον της μάρκας του: Θα πουληθεί ή όχι, από την VW; Σε άλλο άρθρο μας, είδαμε την σχετική απάντηση, τώρα ο Domenicali κάνει ένα ακόμη σχόλιο, σχετικά με την βιομηχανία που αλλάζει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Ο ισχυρός ανήρ του Borgo Panigale μίλησε στο αυστραλιανό MCNews και παραδέχθηκε μεταξύ άλλων, ότι πλέον οι Κινέζοι είναι σοβαρός αντίπαλος. Θύμισε, όμως, με τις δηλώσεις του, ότι η επιτυχία δεν είναι δεδομένη για κανέναν, και όσοι είναι ψηλά σήμερα, είναι για κάποιο λόγο. «Η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, πρέπει να ξανακερδίζεται συνεχόμενα μέσα στο χρόνο», δήλωσε προφανώς έχοντας κατά νου, ότι αυτό ισχύει και για την δική του μάρκα.

Αυτή η φράση εκφράζει προφανώς μία μεγάλη αλήθεια οποιουδήποτε ανταγωνιστικού πεδίου στον κόσμο: Δεν μπορείς να είσαι «εξ’ ορισμού» πρώτος, κάποια στιγμή θα σε ξεπεράσουν, αν μένεις στάσιμος. Αυτή είναι η παγίδα σε μία αγορά με πολλούς παγιωμένους παίκτες, που όμως βρέθηκαν σε θέση επαναπροσδιορισμού, μετά την άφιξη των Κινέζων.

Φυσικά δεν αλλάζουν όλα μέσα σε μία μέρα ή σε 5 χρόνια. Οι καθιερωμένοι κατασκευαστές κουβαλούν μαζί τους ιστορία, αγωνιστική κληρονομιά και ταυτότητα που σμιλεύτηκε σε βάθος δεκαετιών. Πάνω σε αυτό είπε συγκεκριμένα ο Domenicali: «Δεν πουλάμε την μοτοσυκλέτα, πουλάμε το όλο πακέτο». Εννοείται ότι, τώρα, έχει δίκιο. Αλλά ακόμη και αυτό αλλάζει, σε βάθος χρόνου, διότι ούτε η ιστορία είναι δεδομένη και δεν έχει ξεκινήσει από το μηδέν.

Όπως και να έχει, ο ανταγωνισμός θα δώσει ευκαιρίες για καλύτερες μοτοσυκλέτες από αμφότερες πλευρές, άρα ο τελικός κερδισμένος (θα πρέπει να) είναι ο καταναλωτής.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026 10:10
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon