.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 21:07

Ducati Scrambler 2015 - Παρουσιάστηκε!

 

Σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις!

 

Τελικά η Ducati έκανε τις φήμες πραγματικότητα και σήμερα έδωσε στην δημοσιότητα το δημοσιογραφικό υλικό σχετικά με το νέο Scrambler.

Ρετρό x 4!


Αυτό που πετυχαίνει η Ducati με το νέο Scrambler είναι να δίνει στην αγορά μία μοτοσυκλέτα έτοιμη customαρισμένη, σε τέσσερις διαφορετικές ρετρό εκδόσεις: Classic, Full Throttle, Urban Enduro και Icon. Κάθε μία έκδοση διαφέρει οπτικά από την άλλη, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του πλαισίου, του κινητήρα, των αναρτήσεων αλλά και των φρένων, όπως και των διαστάσεων των τροχών – αλλάζουν από ακτινωτοί σε χυτοί αλουμινένιοι με δέκα ακτίνες, στα δύο από τα τέσσερα μοντέλα. Τα ελαστικά της Pirelli MT60 RS σε διάσταση 110/80/18 για μπροστά και 180/55/17 για πίσω, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το Scrambler.

Ο κινητήρας παραμένει αυτός του Ducati Monster 796cc, δικύλινδρος, αερόψυκτος, απόδοσης 75 ίππων στις 8.250σ.α.λ. και ροπής 50.2 λιμπρόποδων στις 5.750σ.α.λ. και έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να έχει ήρεμη καμπύλη απόδοσης και να ταιριάζει με την φύση της μοτοσυκλέτας. Η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται με μονό σώμα ψεκασμού που βρίσκεται μέσα στο φιλτροκούτι, με δύο injectors, που ήταν ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ο κινητήρας με τον χώρο που περίσσευε από το παραδοσιακό σχήμα-δάκρυ του ρεζερβουάρ.

Οι τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις διαθέτουν LCD οθόνη αλλά διαφοροποιούνται στα περιφερειακά.
Για παράδειγμα, οι εκδόσεις Full Throttle, Classic και Urban Enduro Θα είναι ετοιμοπαράδοτες, ενώ η Icon, θα μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση μετατροπής.
Το ρεζερβουάρ είναι κλασικής σχεδίασης, υπάρχει ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 41mm και μονό αμορτισέρ πίσω, της Kayaba.

Απλή εμφάνιση


Το πλαίσιο της νέας Scrambler αποτελείται από δύο δοκούς και σχεδίαση Trellis, και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να είναι σταθερό για τους αναβάτες με εμπειρία και σκληρό αλλά όσο ελαστικό χρειάζεται για τους νέους αναβάτες. Η γεωμετρία του αποτελεί έναν συνδυασμό για ευχρηστία και σταθερότητα, με την γωνία κάστερ να βρίσκεται στις 24° και το ίχνος στα 112mm. Το φαρδύ τιμόνι που είναι ψηλά τοποθετημένο, αφήνει χώρο για έλεγχο και δίνει σωστούς μοχλούς.

Για να κρατηθεί απλή σε εμφάνιση η Ducati Scrambler, το σύστημα φρένων προτιμήθηκε να διαθέτει ένα δίσκο διαμέτρου 330mm με ακτινικής τοποθέτησης τετραπίστονη δαγκάνα monobloc της Brembo, για λίγο βάρος, αλλά και για να φαίνεται αρκετά ο μπροστινός τροχός.
Πίσω, υπάρχει ένας δίσκος 245mm με δαγκάνα ενός εμβόλου, με διάμετρο 32mm. Το σύστημα ABS της Bosch 9.1MP AMS, δύο σταδίων, φροντίζει για την ασφάλεια του αναβάτη. Επίσης, νέο είναι το ψαλίδι, ενώ διαθέτει LED φώτα τόσο για μπροστά όσο και για πίσω. Ένα σύστημα ABS δύο καναλιών φροντίζει για την ασφάλεια του αναβάτη.
Το νέο Scrambler αναμένεται να κοστίζει περίπου στα 8.000euro στην Ευρώπη, τιμή που θα το κάνει προσιτό από κόσμο που θα κοίταγε μία Harley-Davidson 883 ή ακόμη και ένα Yamaha MT-09.

 Οι εκδόσεις


Το ψηλό μπροστινό φτερό, η γρίλια του φαναριού, οι ακτινωτοί τροχοί και το μεγάλο τιμόνι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την έκδοση Urban Enduro. Ο χρωματισμός wild green, το διαφορετικό λογότυπο στο ρεζερβουάρ, η καφέ σέλα και τα προστατευτικά των καλαμιών είναι αυτά που θα δώσουν χρώμα στην βόλτα σας στην εξοχή.

Η έκδοση Full Throttle μας μεταφέρει σε αγώνες flat-track και το ρεζερβουάρ βαμμένο σε βαθύ μαύρο – “Deep Black” το ονομάζει η Ducati, με διαφορετικό λογότυπο και σε ένα παιχνίδι κίτρινου και μαύρου χρώματος, είναι επίσης εμπνευσμένο από τους διάσημους αγώνες flat track. Αυτή η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί εξάτμιση της Termignoni κατάλληλη για χρήση δρόμου.

Η Classic είναι αυτή που φέρνει στο μυαλό την γνήσια έκδοση του 1968, με μεταλλικά φτερά, παραδοσιακό numberplate όπως “τότε”, ακτινωτούς τροχούς και το παλιό κλασικό λογότυπο στο ρεζερβουάρ. Επίσης, έχει διαφορετικά σχέδια στο ρεζερβουάρ αλλά και καφέ σέλα, κι έτσι, είναι η πιο αυθεντική από τις τέσσερις της σειράς.

Φωτογραφίες

Video

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 21:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Scrambler 2015 Ducati Superleggera - Volkswagen supercar! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon