.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 11:58

Ducati Superleggera - Volkswagen supercar!

 

Έρχεται το νέο XL Sport

 

Η Volkswagen ανακοίνωσε στο σαλόνι Motor Show του Παρισίου την κατασκευή ενός supercar το οποίο θα ονομάζεται XL Sport και θα κινείται από τον κινητήρα του Ducati Superleggera των 1199 κυβικών εκατοστών!
Η Superleggera κατασκευάζεται σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα, ενώ ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε 250 αριθμημένα αυτοκίνητα της Volkswagen. Να θυμίσουμε ότι ο κινητήρας Superquadro αποδίδει 197 ίππους.

Το νέο XL Sport έχει κορυφαία αναλογία κιλών ανά ίππο μιας και ζυγίζει μόλις 890 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι το νέο supercar, με τον συντελεστή αεροδυναμικής που έχει, ο οποίος βρίσκεται στο 0,258, και είναι καλύτερο ακόμη και από του Pagani Huayra, στα 0,310, θα πετυχαίνει τελική ταχύτητα 270 χ.α.ω., από τα 1200 κυβικά εκατοστά του δικύλινδρου Superquadro κινητήρα. Η δύναμη θα φτάνει στο δρόμο μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG kπου θα αλλάζει την σχέση μετάδοσης στο 1.86, ενώ τα 0-100χ.α.ω. θα έρχονται σε 5,7 δευτερόλεπτα!
Με τεχνογνωσία στο πλαίσιο και στα περιφερειακά από το Lamborghini Aventador, και εξωτικά υλικά σε αεραγωγούς και αεροδυναμικά βοηθήματα, είναι άγνωστο πόσο θα κοστίζει…

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon