.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 11:31

Ducati Panigale 899 για το 2014!

 

Έτοιμη η baby… “Minigale”!

 


Από το 2011 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η επαναστατική Ducati Panigale 1199, υπήρχαν οι φήμες για παρουσίασή της σε μικρότερη χωρητικότητα. Το 2014 είναι η χρονιά που η Ducati 848 Evo Corse θα δώσει την θέση της στην νέα Panigale 899, όντας μία τελείως νέα μοτοσυκλέτα και όχι εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας με άλλο όνομα.

Μειωμένο κόστος

Η Ducati κάνει μία προσπάθεια με την 899 να περιορίσει το κόστος παραγωγής και αντίστοιχα την τιμή της μοτοσυκλέτας, χρησιμοποιώντας αναρτήσεις και τροχούς μειωμένου κόστους.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ψαλίδι που στην 899 δεν θα είναι μονόμπρατσο όπως στην 1199, αλλά με δύο μπράτσα.
Οπτικά η μοτοσυκλέτα θα χρησιμοποιεί το ίδιο design και τις μικροκαμωμένες διαστάσεις της 1199 αλλά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει γνωστά, μιας και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε προέρχεται από τις δοκιμές της, στην Ιταλία, όπου την αποτύπωσε ο φακός του MCN.
Ο κινητήρας της 899 δοκιμάζεται εδώ και δύο χρόνια και θα αποδίδει δέκα ίππους περισσότερους από αυτόν του 848 EVO Corse τον οποίο και αντικαθιστά, φτάνοντας τους 150.

Κορυφαία ηλεκτρονικά

Η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται να χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία ηλεκτρονικών βοηθημάτων, Traction Control, ABS, ρυθμιζόμενα ηλεκτρονικά Riding Modes, quiqkshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ πιθανότατα θα διαθέτει φανάρι τύπου LED,όπως και η μεγαλύτερη αδελφή της.

Αν η Ducati καταφέρει να δώσει στην αγορά μία μικρή Panigale με λογικό κόστος, λόγω των αλλαγών που έχει υποστεί, αλλά και με παραπλήσιο χαρακτήρα και ανταγωνιστικές επιδόσεις, φαίνεται ότι θα έχει βρει τη λύση για την κρίση που επικρατεί – ειδικά- στην κατηγορία των supersport / superbike μοτοσυκλετών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Monster 1198 2014 Νέο Ducati Scrambler 796 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon