.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 10:52

Ducati Multistrada V4 RS – 180 άλογα στην άσφαλτο

Διαρροή φωτογραφίας από συνέδριο εμπόρων της Ducati προλογίζει μια από τις επόμενες πρεμιέρες της εταιρείας που αφορά στην οικογένεια Multistrada.

H Ducati έχει ανακοινώσει το, παραδοσιακό πλέον, ετήσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων νέων μοντέλων World Premiere 2024, με τα τρία πρώτα μοντέλα που αποκαλύφθηκαν να είναι κατά σειρά τα Monster 30o Anniversario, Multistrada V4S Grand Tour και DesertX Rally.

Το επόμενο επεισόδιο από τη σειρά των έξι για το 2024 έρχεται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ενώ άλλες δύο αποκαλύψεις θα ακολουθήσουν στις 2 και 7 Νοεμβρίου, καθώς μετά όλη η νέα γκάμα της επόμενης χρονιάς θα εκτεθεί στην EICMA 2023 στο Μιλάνο που ανοίγει τις πύλες της για τον Τύπο την 7η του Νοέμβρη.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μια από τις τρεις μοτοσυκλέτες που περιμένουμε να δούμε ως τις 7/11 πιθανότατα θα είναι η Multistrada V4 RS, καθώς φωτογραφία της μοτοσυκλέτας διέρρευσε από συνέδριο εμπόρων της Ducati.

Η εικόνα μας δείχνει μια Multistrada με 17ιντσες ζάντες και δρομίσια λάστιχα, μονόμπρατσο πίσω και λεπτότερη σπορτίφ ουρά. Το όλο πακέτο φωνάζει Pikes Peak, αν και πλέον ο εξοβελισμός των μοτοσυκλετών από τον φημισμένο αμερικανικό αγώνα από το 2020 έχει καταστήσει κάπως καταχρηστική τη χρήση του ονόματος από τη Ducati, καθώς οι αναμνήσεις των νικών της με Multistrada φθίνουν με την πάροδο του χρόνου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοποθετούν στην καρδιά της Multistrada V4 RS τον V4 Stradale κινητήρα της Streetfighter V4 SP2 με desmo και 180 ίππους στη βασική του μορφή – έναντι 170 hp σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα Multistrada V4 – που μπορούν να αυγατίσουν έως τους 195 απλά με το έξτρα κιτ που περιλαμβάνει ολόσωμη εξάτμιση Akrapovic, αντικαθιστώντας τον V4 Granturismo που φορά η λοιπή φαμίλια.

Αυτά προς το παρόν παραμένουν εικασίες, ωστόσο η εικόνα μάλλον επιβεβαιώνει πως η οικογένεια Multistrada ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα νέο ασφάλτινο μέλος που κουμπώνει άψογα με το μαρκετινίστικο σλόγκαν Rule All Roads που χρησιμοποιεί η Ducati στην προώθηση των μοτοσυκλετών αυτών: από εκδόσεις Rally και Grand Tour μέχρι την πιο αθλητική και μυώδη RS.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 11:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon