.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 14:45

Η Ducati πατάει άσφαλτο με το νέο e-bike Futa

Μετά τα ποδήλατα βουνού με ηλεκτρική υποβοήθηση, η Ducati περνά και στο κομμάτι e-road παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο σε δύο εκδόσεις.

Το νέο Ducati Futa είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο δρόμου υψηλών προδιαγραφών, σχεδιασμένο για όσους θέλουν να προπονηθούν, να διασκεδάσουν ή απλά να βολτάρουν μόνοι ή με παρέα.

Το νέο Futa κατασκευάζεται με τη βοήθεια της συνεργάτιδας της Ducati, Thok, και βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο με γεωμετρία sport endurance και τεχνικές επιλογές που στοχεύουν στην ταχύτητα και την καλή αεροδυναμική συμπεριφορά.

MY22 Ducati Futa 004 UC368252 Mid

Η γεωμετρία πλαισίου του ποδηλάτου έχει μελετηθεί έτσι ώστε να προσφέρει άνεση σε συνδυασμό με χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, αλλά και πλευρική ακαμψία σχεδιασμένη για να περνά αποδοτικότερα η δύναμη στο πίσω λάστιχο, αλλά και να προσφέρει ακριβέστερες αντιδράσεις στις εντολές του αναβάτη.

Ο ηλεκτροκινητήρας του βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού και είναι ο FSA System HM 1.0 με απόδοση ισχύος 250W και ροπής 4.3 kgm, όντας ένας από τους ελαφρύτερους της κατηγορίας του στα 3.98 kg.

Διαθέτει πέντε επίπεδα υποβοήθησης, τα οποία επιλέγονται μέσω του χειριστηρίου Garmin στο τιμόνι. Η εφαρμογή FSA app, διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές, επιτρέπει στον αναβάτη να βλέπει στο τηλέφωνο ή το τάμπλετ του στατιστικά στοιχεία, την κατάσταση του κινητήρα, την υπολειπόμενη ενέργεια της μπαταρίας και την πορεία της φόρτισης. Επίσης η εφαρμογή περιλαμβάνει τη δυνατότητα ενημερώσεων (updates) και επικοινωνίας με κέντρα σέρβις της FSA σε όλον τον κόσμο.

Το μοτέρ αυτό τροφοδοτείται από μια μπαταρία της FSA με χωρητικότητα 250 Wh η οποία ενσωματώνεται στην κάθετο δοκό του πλαισίου. Μπορεί να ενισχυθεί δε προαιρετικά με επέκταση (range extender) άλλων 250 Wh για διπλάσια αυτονομία.

Το Ducati Futa διατηρεί το βάρος του χαμηλά, στα 12.4 kg.

Εξοπλίζεται με γραναζιέρα 2x12 ταχυτήτων και ηλεκτρονικό μηχανισμό επιλογής FSA K-Force WE 12 S, ενώ φρενάρει με δίσκους 160 mm και δαγκάνες της σειράς FSA K-Force WE με ρυθμιζόμενες μανέτες από ανθρακόνημα.

Οι ζάντες του είναι επίσης ανθρακονημάτινες Vision AGX30 και φορούν λάστιχα 35 mm Pirelli Cinturato Velo TLR.

MY22 Ducati Futa LimitedEdition 006 UC368300 Mid

Εκτός τώρα του Futa, η Ducati παρουσίασε μια έκδοση Futa Limited Edition που θα διατεθεί μόνο σε 50 αριθμημένα κομμάτια σε όλον τον κόσμο, διακοσμημένη με γραφικά εμπνευσμένα από τον κόσμο της Ducati Corse.

Τα βασικά μέρη του Futa – πλαίσιο, κινητήρας, μπαταρίες - παραμένουν απαράλλαχτα στη βάση της Limited Edition, η οποία επενδύεται με μερικά ακόμη πιο εκλεκτά περιφερειακά.

Πρώτο και καλύτερο είναι το πακέτο μεσαίας τριβής, ταχυτήτων και φρένων με την υπογραφή της Campagnolo και τη σειρά Super Record με το ηλεκτρομαγνητικό κιβώτιο EPS 12. Η σειρά αυτή κατασκευάζεται με τα υψηλότερα στάνταρ και πολλά “ευγενή” υλικά, όπως ανθρακόνημα, τιτάνιο και κεραμικά ρουλεμάν.

Το τιμόνι της συλλεκτικής αυτής σειράς είναι το ανθρακονημάτινο Vision Metron Carbon 5D ACR, ενώ από το ίδιο πανάλαφρο υλικό και επίσης με την υπογραφή της Vision είναι οι τροχοί Metron 40 SL.

Τέλος, το Ducati Futa Limited Edition πωλείται με την επέκταση μπαταρίας 250 Wh στον βασικό του εξοπλισμό, όπως συμβαίνει και με το σύστημα πλοήγησης Garmin Edge Explorer με βάση τιμονιού ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το ποδήλατο.

Με τον εξοπλισμό αυτόν που διαχωρίζει το Futa από τη Limited Edition του, το βάρος του συλλεκτικού ποδήλατο μειώνεται λίγο ακόμη, στα 12.2 κιλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon