.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 11:28

Ducati Panigale V4 2022 – Ταχύτερη από ποτέ

[Δελτίο Τύπου Kosmocar]

Η εξέλιξη στη Ducati δεν σταματά ποτέ: η νέα Panigale V4, ακόμα πιο ισχυρή και βελτιωμένη.

Στο πέμπτο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς Ducati World Première 2022, ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών με έδρα το Borgo Panigale αποκάλυψε την Panigale V4 στην έκδοση του 2022, σε όλους τους θαυμαστές και λάτρεις της μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

Η Panigale V4 2022 αντιπροσωπεύει το πλέον πρόσφατο εξελικτικό στάδιο στη διαδρομή των σπορ μοτοσυκλετών της μάρκας και παίρνει ζωή από τη μακρόχρονη εμπειρία της Ducati Corse σε συνδυασμό με τη συνεχή ανταλλαγή γνώσης και τεχνολογίας από τον κόσμο των αγώνων απευθείας στις μοτοσυκλέτες παραγωγής. Αυτό το νέο project εκφράζει στην πράξη τη μοναδικότητα μιας μάρκας ικανής να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών MotoGP για δεύτερη συνεχόμενη φορά, και τον τρόπο που η Ducati εξασφαλίζει ότι κάθε στοιχείο που έχει σχεδιαστεί για αγώνες στη συνέχεια μεταφέρεται σε μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες για τους λάτρεις των δύο τροχών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Panigale V4 ανανεώνεται και βελτιώνεται συνεχώς, όπως ακριβώς συμβαίνει στα MotoGP και WorldSBK.

Στην έκδοση του 2022, το project Panigale V4 παρουσιάζει βελτιώσεις σε όλους τους τομείς: αεροδυναμική, εργονομία, κινητήρας, πλαίσιο και ηλεκτρονικά. Το αποτέλεσμα είναι μια ακόμα πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα στην πίστα και ταυτόχρονα πιο διαισθητική και άνετη, για ένα ευρύ φάσμα αναβατών. Εν ολίγοις, η νέα Panigale V4 προσφέρει μεγάλη ποσότητα αδρεναλίνης τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες.

MY22 Ducati PanigaleV4S 7

Αυτά τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά επιβεβαιώθηκαν μετά από ειδική δοκιμή στην πίστα αγώνων Vallelunga, στην Ιταλία. Η Panigale V4 S 2021 και η έκδοση του 2022, και οι δύο εξοπλισμένες με ελαστικά Pirelli SC1 δοκιμάστηκαν εκτενώς, με δύο δοκιμαστές μαζί με τον Michele Pirro (Επίσημο Δοκιμαστή της Ducati). Στο τέλος της ημέρας, αποδείχθηκε ότι ο πρώτος δοκιμαστής βελτίωσε τον καλύτερο γύρο του στη νέα Panigale V4 S 2022 κατά 0,9 δευτερόλεπτα, ο δεύτερος κατά 1,2 δευτερόλεπτο, ενώ ο Michele Pirro ήταν ταχύτερος κατά μισό δευτερόλεπτο, κάνοντας γύρο μόλις τρία δευτερόλεπτα από τον καλύτερο χρόνο του στον πρώτο αγώνα στη Vallelunga, στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα Superbike, όπου, ωστόσο, έτρεξε βασιζόμενος στο καλύτερων επιδόσεων ελαστικό με το υλικό SCX.

Το πρώτο νέο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης Panigale V4 2022 έχει να κάνει με την αεροδυναμική. Οι μηχανικοί της Ducati επικέντρωσαν στην πραγματικότητα τη σκληρή δουλειά τους στο φέρινγκ, το οποίο πλέον ενσωματώνει πιο συμπαγή και λεπτότερα πτερύγια διπλού προφίλ με αυξημένη απόδοση: η νέα υλοποίηση εγγυάται το ίδιο κατακόρυφο φορτίο, έως και 37 kg στα 300 χλμ./ώρα. Επιπλέον, το κάτω μέρος του φέρινγκ διαθέτει επανασχεδιασμένες εξαγωγές για τη βελτίωση του συστήματος ψύξης και, κατά συνέπεια, της απόδοσης του κινητήρα, ιδιαίτερα στην πίστα.

MY22 Ducati PanigaleV4S 6

Η εργονομία αποτέλεσε επίσης βασικό πεδίο της εις βάθος εξέλιξης κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε πίστα. Η σέλα πλέον έχει πιο επίπεδο σχήμα και διαφορετική επίστρωση, για να υποστηρίζει περαιτέρω τον αναβάτη κατά το φρενάρισμα και να επιτρέπει την ευκολότερη κίνηση της μοτοσυκλέτας. Σε σύγκριση με την έκδοση του 2021, το ρεζερβουάρ έχει νέο σχήμα στο πίσω μέρος για να επιτρέπει στον αναβάτη να κοντράρει καλύτερα κατά το φρενάρισμα και να οδηγεί ταχύτερα και για περισσότερη ώρα. Χάρη σε αυτή τη νέα εργονομία, ο αναβάτης είναι επίσης πλήρως ενσωματωμένος στη μοτοσυκλέτα και επομένως πιο άνετος γενικά. Ακόμη και η περιοχή επαφής των χεριών κατά τη διάρκεια του κρεμάσματος εκτός της μοτοσυκλέτας, έχει βελτιωθεί.

Ο νέος κινητήρας έχει βελτιωθεί στο κύκλωμα λίπανσης και συνδέεται με μια νέα αντλία λαδιού που απορροφά λιγότερη ισχύ. Η αυξημένη διάμετρος των εξαγωγών της εξάτμισης επιτρέπει τη μείωση της επιστροφής των καυσαερίων και, κατά συνέπεια, την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα. Χάρη σε αυτές τις παρεμβάσεις και μια νέα αποκλειστική χαρτογράφηση, ο Desmosedici Stradale - Euro 5 - αποδίδει 215,5 ίππους στις 13.000 σ.α.λ., με αύξηση ισχύος 1,5 ίππων σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, η οποία ανεβαίνει στους επιπλέον 2,5 ίππους μέγιστης ισχύος στις 14.500 σ.α.λ.. Ο κινητήρας αποδίδει επίσης ροπή 123,6 Nm στις 9.500 σ.α.λ. και ήδη από τις 6.000 σ.α.λ., παρέχει το 80% της μέγιστης διαθέσιμης ροπής.

Μια νέα λογική Power Modes έχει εφαρμοστεί στην Panigale V4 2022, η οποία παρέχει 4 προγράμματα κινητήρα: Full, High, Medium, Low. Τα προγράμματα Full και Low έχουν σχεδιαστεί εκ νέου ενώ τα High και Medium χρησιμοποιούν μια νέα χαρτογράφηση. Το Power Mode Full είναι το πιο σπορ που υιοθετήθηκε ποτέ από μια Panigale V4 και επιτρέπει στον κινητήρα να εκφράζει πλήρως τις δυνατότητές του με καμπύλες ροπής χωρίς ηλεκτρονικά φίλτρα, εκτός από την πρώτη ταχύτητα. Ένα νέο σύστημα χαρτογράφησης Ride by Wire έχει αναπτυχθεί για τις λειτουργίες υψηλής και μεσαίας ισχύος, με τον αναβάτη να έχει πάντα τη βέλτιστη ώθηση όταν ανοίγει το γκάζι. Το Power Mode Low, από την άλλη πλευρά, έχει σχεδιαστεί για να κάνει την οδήγηση ακόμη πιο απολαυστική, περιορίζοντας τη μέγιστη ισχύ της μοτοσυκλέτας στους 150 ίππους και προσφέροντας ιδιαίτερα διαχειρίσημη απόκριση στο γκάζι.

MY22 Ducati PanigaleV4S 3

O Desmosedici Stradale είναι επίσης δομικό στοιχείο του πλαισίου και συνδέεται άμεσα με το αλουμινένιο μπροστινό πλαίσιο. Το πλαίσιο συμπληρώνεται από το ελαφρύ μπροστινό τμήμα από μαγνήσιο και τη βάση της σέλας από χυτό αλουμίνιο.

Επιπλέον, ο άξονας του ψαλιδιού από αλουμίνιο είναι τοποθετημένος 4 χιλ. ψηλότερα από αυτόν της έκδοσης του 2021. Η συγκεκριμένη τεχνική επιλογή βελτιώνει τη συμπεριφορά για το ανεπιθύμητο squat, δηλαδή μειώνεται η βύθιση του πίσω μέρους, σταθεροποιώντας τη μοτοσυκλέτα στην επιτάχυνση.

Ακόμη και η στάνταρ έκδοση Panigale V4 διαθέτει ένα υπερσύγχρονο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει: πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι Showa Big Piston (BPF) 43 χιλ., σταμπιλιζατέρ Sachs monoshock επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο και χυτές ζάντες αλουμινίου με σχέδιο 5-ακτίνων.

MY22 Ducati PanigaleV4S 2

Αυτές οι παράμετροι μπορούν να επικοινωνηθούν στον αναβάτη ακόμη πιο αποτελεσματικά χάρη στο βελτιωμένο ταμπλό, το οποίο διαθέτει και μια νέα κατανομή των λειτουργιών των φώτων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, οι τεχνικοί της Ducati εισάγουν μια πρόσθετη λειτουργία πληροφοριών, η οποία αναπτύχθηκε έχοντας υπόψη τις προτάσεις των αναβατών του MotoGP και ονομάστηκε “Track Evo”, μια επιλογή που προστέθηκε στις υπάρχουσες ρυθμίσεις δρόμου και πίστας.

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας έχει επίσης ανανεωθεί, με μια επιπλέον δόση επιθετικής γεύσης. Η άνευ προηγουμένου γραφική σχεδίαση του Ducati Centro Stile περιλαμβάνει το μαύρο χρώμα για τα λογότυπα που εφαρμόζονται στα πλήρως κόκκινα φέρινγκ, τη διπλή υφασμάτινη σέλα (δίχρωμη στην έκδοση S) και, ξανά για την έκδοση S, την κόκκινη ένδειξη στις μαύρες ζάντες.

Η Panigale V4 μπορεί να εξοπλιστεί με τα αξεσουάρ που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Ducati Performance. Περιλαμβάνει τόσο τα γνωστά βελτιωτικά όσο και καθαρά αγωνιστικά στοιχεία, σχεδιασμένα για την πίστα. Τα αξεσουάρ Ducati Performance είναι διαθέσιμα μέσω του διαδικτυακού διαμορφωτή.

Το δυναμικό βίντεο της νέας Ducati Panigale V4 2022 είναι διαθέσιμο στο κανάλι της Ducati στο YouTube.

MY22 Ducati PanigaleV4S 9 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon