.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 10:43

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak 2022 - Στην πίστα για περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων

Η Ducati έδωσε τη δυνατότητα σε 4-5 περιοδικά απ' όλο τον κόσμο να οδηγήσουν στην πίστα της Modena το Multistrada V4 Pikes Peak 2022, λίγες μέρες πριν την έναρξη των παρουσιάσεων των νέων μοντέλων της ιταλικής εταιρείας.

Η νέα έκδοση έχει ασφάλτινο προσανατολισμό, με τροχούς 17 ιντσών, σπορ ελαστικά για χρήση δρόμου και μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ διαθέτει ημί-ενεργητική ανάρτηση της Ohlins, με τον V4 κινητήρα να έχει δεχθεί τα βελτιωτικά χάδια των Ιταλών και να αναμένεται να παράγει λίγα περισσότερα άλογα από τα 168 της βασικής έκδοσης της Multistrada V4.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, το Enduro Mode έχει αντικατασταθεί από το εστιασμένο στην πίστα Race Mode, ενώ φυσικά το οπλοστάσιο είναι πλήρες, με IMU, Cornering ABS και Traction Control, Wheelie Control, Quickshifter, συνδεσιμότητα, κ.α.

Οι δημοσιογράφοι που το οδήγησαν στη Modena δεν είχαν στη διάθεση τους τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του V4 Pikes Peak, ενώ αναφέρουν πως η σέλα δείχνει χαμηλότερη, ενώ μικρότερο δείχνει το μη-αναρτώμενο βάρος, με πιο μεγάλη ευελιξία από πριν.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για καλή γενικά συμπεριφορά και μεγάλη σταθερότητα, αν και στην πίστα το βάρος της δεν μπορεί να κρυφτεί.

Στις 30/9/2021 η Ducati ξεκινά τις παρουσιάσεις της γκάμας του 2022, αν και πιστεύουμε πως η Pikes Peak θα παρουσιαστεί όχι πρώτη ("Το καθημερινό θαύμα" είναι το στοιχείο που μας δίνουν οι Ιταλοί για την 1η παρουσίαση), αλλά 3η, στις 28 Οκτωβρίου 2021, όπου θα δούμε ένα μοντέλο που θα "κυριαρχεί σε κάθε ορεινή διαδρομή".

Τελειώνοντας, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την ειρωνεία του ονόματος Pikes Peak, καθώς τον Αύγουστο του 2021 η διοργάνωση του θρυλικού αγώνα ανάβασης ανακοίνωσε πως για λόγους ασφαλείας απαγορεύει την συμμετοχή μοτοσυκλετών στο event, μετά και από τον θάνατο του Carlin Dunne με την πρωτότυπη Ducati Streetfighter V4.

Φυσικά η Ducati είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό την ονομασία της μοτοσυκλέτας της, κι έτσι δεν βλέπουμε να την αλλάζει -εκτός κι αν αυτό γίνει την τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 11:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon