.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:36

Το Ducati Superleggera στην αεροσήραγγα - Video

Δείτε ένα σύντομο πλην συγκλονιστικό βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού, με το Ducati Superleggera να δοκιμάζεται στην αεροσήραγγα. Το Bike Porn στα καλύτερα του!

Η Ducati αναφέρει στο ρεζουμέ του βίντεο, πως η ιταλική φίρμα ξεκίνησε την έρευνα και την εξέλιξη της αεροδυναμικής μοτοσυκλετών πριν οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή παγκοσμίως.

"Ήμασταν οι πρώτοι που εισάγαμε αεροδυναμικές καινοτομίες στο ανώτερο σκαλί των αγώνων μοτοσυκλέτας (βλ. MotoGP). Και αυτό είναι γεγονός.

Η εξέλιξη των αεροδυναμικών μεθόδων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το αγωνιστικό τμήμα Ducati Corse, και με τον σχεδιασμό μοναδικών αγωνιστικών πρωτοτύπων. Εκεί όπου κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μπορεί να κάνει τη διαφορά, και που ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά. Από σεζόν σε σεζόν τα project αλλάζουν και εξελίσσονται, αλλά κάποια ορόσημα παραμένουν.

Η πραγματική καινοτομία δεν φέρνει πολυπλοκότητα, αλλά απλουστεύει. Η δουλειά που έγινε με το αεροδυναμικό πακέτο του GP16 στη Superleggera V4 κάνει τη μοτοσυκλέτα ευκολότερη στην οδήγηση. Αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη της μοτοσυκλέτας, ώστε τα ηλεκτρονικά συστήματα να μην χρειάζεται να επέμβουν για να μειώσουν την ιπποδύναμη που παρέχει ο κινητήρας. Το κάθετο φορτίο στον μπροστινό τροχό (σσ. από τα αεροδυναμικά φτερά), κάνει την επιτάχυνση λιγότερο πολύπλοκη στην αντιμετώπιση. Το γκάζι μπορεί να ανοίξει νωρίτερα, και η μοτοσυκλέτα παραμένει κολλημένη στο έδαφος."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon