.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 15:03

ΕΙCMA – Ducati Scrambler Motard Concept & Scrambler Desert X Concept

Tα δύο… “σκίτσα” που παρουσιαστήκαν στην εκδήλωση  Ducati World Premier, νωρίτερα, φέτος τον Οκτώβριο (2019), αποκαλύφθηκαν, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, ως concept στην EICMA. O λόγος για τα Scrambler Motard Concept και Desert X Concept, δύο μοτοσυκλέτες που ανήκουν στην γκάμα των Scrambler.

Ξεκινώντας από το  Scrambler Motard, το οποίο βασίζεται στο Desert Sled, αυτό φέρει ακτινωτούς τροχούς 17 ιντσών στους οποίους έχουν “περαστεί”,  Pirelli Diablo Superbike Slick ελαστικά, σε διαστάσεις 120/70-17 και 180/75-17, ενώ βαφή, μάσκα, “κοντό” μπροστινό φτερό, number plates και χούφτες δημιουργούν ένα “racing” look, που συμπληρώνεται από τελικό της Termignoni. O δε κινητήρας, είναι ο 800άρης (803 κ.εκ.) αερόψυκτος, διβάλβιδος L2, με απόδοση 75 ίππους.

Το Scrambler Desert X από την άλλη, αποτελεί μια ξεκάθαρα Advneture υλοποίηση η οποία θυμίζει αρκετά τα Elefant 750 της Cagiva και τις ένδοξες νίκες στο Paris – Dakar, το 1990 και το 1994, με αναβάτη τον Edi Orioli. Αν και η πρόθεση αυτού του συσχετισμού δεν επιβεβαιώνεται από την Ducati, η αλήθεια είναι ότι το πιο “κοντινό” που έχουν στο Borgo Panigale με αμμόλοφους και “desert”, είναι αυτή η χρονική περίοδος και αυτή η μοτοσυκλέτα της Cagiva, που έφερε Desmo L2 μοτέρ.

Τα περιφερειακά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πιο εντυπωσιακά από το Motard, το με USD μπροστινό σεβαστής διατομής και διαδρομής, καθώς και της τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες μπροστά, να κλέβουν τις εντυπώσεις. Ελαστικά φυσικά “τρακτερωτά” και πρόσθετο  ρεζερβουάρ στην ουρά, να συμπληρώνει το –φανταζόμαστε- μεγάλης χωρητικότητας μπροστινό.

Semi fairing και “κάθετη” ζελατίνα, με αρκετό χώρο πίσω της για την προσθήκη οργάνων πλοήγησης ενισχύουν την “rally” εικόνα, όπως η ποδιά και το μονόσελο, ενώ η σχάρα αποτελεί μια χρηστική προσθήκη.  Ομοίως και εδώ, όπως και στο motard, το τελικό είναι της Termignoni.

Το Scrambler Desert X, φέρει τον μεγαλύτερο σε κυβισμό κινητήρα της γκάμας των Scrambler, στα 1.100 (1.079) κ.εκ. με απόδοση 86 ίππους.

H Ducati δεν έδωσε περεταίρω πληροφορίες για τα δύο concept, ούτε και ανέφερε το πότε αυτά θα μπουν στην παραγωγή. Όταν (και αν) συμβεί αυτό πάντως, φυσικά και θα υπάρξουν αλλαγές στα πολιτικά μοντέλα, ώστε να είναι νόμιμα για κυκλοφορία στον δρόμο και πιο εύκολα στην χρήση. Γιατί το ύψος σέλας του Desert Χ για παράδειγμα, δεν το κόβουμε ακριβώς για “φιλικό” προς τα μέτρια και κάτω αναστήματα.   

Ακολουθεί gallery φωτογραφιών:


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon