.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 13:03

Ducati – Adventure και SM εκδόσεις των Scrambler – Θα τις δούμε στην EICMA;

Μπορεί την χθεσινή ημέρα (23/10/2019) να μονοπώλησαν οι παρουσιάσεις των νέων  μοντέλων και των ανανεώσεων της Ducati, ωστόσο σήμερα στεκόμαστε σε κάτι που αναφέρθηκε εχθές και αφορά σε δύο νέες εκδόσεις που θα βασιστούν πάνω στα Scrambler μοντέλα.

Ο CEO της Ducati, Claudio Domenicali, αναφέρθηκε εχθές σε αυτά, στα πλαίσια της Ducati Word Premiere εκδήλωσης και τα σχέδια των μοτοσυκλετών, προβλήθηκαν στo video wall. Πρόκειται για τα Desert X και Μotard μοντέλα, με τα ονόματα τους και μόνο, να προδίδουν τον προσανατολισμό τους.

dx

Το Desert X, θα φέρει τον αερόψυκτο L2 κινητήρα του Scrambler 1100, ενώ για πρώτη φορά στην οικογένεια των Scrambler, θα υπάρξει μοντέλο που θα φέρει fairing. Ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας είναι ξεκάθαρα Adventure: μεγάλο ύψος, ακτινωτοί τροχοί (21” ο μπροστινός όπως φαίνεται…) με τρακτερωτά ελαστικά και –προφανώς- μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων.

Η σχεδίαση είναι επίσης “περιπετειώδης” και θα λέγαμε ολίγον τι “ρετρό”, θυμίζοντας αρκετά τα Elefant της Cagiva, τα οποία έφεραν κινητήρες Ducati. Οι δε πινελιές σε κόκκινο και λαδί, παραπέμπουν στον χαρακτηριστικό Lucky Strike χρωματισμό, οπότε η σύνδεση με το παρελθόν, είναι ακόμη πιο έκδηλη αν και όχι άμεση.

dm

Το Motard από την άλλη, θα βασίζεται στην “800” πλατφόρμα των  Scrambler, με 17άρηδες ακτινωτούς τροχούς και ασφάλτινα ελαστικά. Όπως δείχνει, μοιάζει σαν ένα Desert Sled με 17άρες ζάντες αν και βέβαια πολλά είναι αυτά που μπορού να αλλάξουν μεταξύ των δύο μοντέλων.

Τώρα σχετικά με την παρουσίαση των μοντέλων αυτών. Δεδομένου του ότι παρουσιάστηκαν ως σχέδια, θα έλεγε κανείς ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η χθεσινή παρουσίαση, ήταν αφιερωμένη σε άλλο τμήμα της γκάμας μοτοσυκλετών της Ducati.

Τα Scrambler, παρά το ότι είναι 100% “Μπολονέζ”, συνιστούν μια ξεχωριστή οικογένεια μοντέλων για την εταιρεία και προφανώς, δεν ήταν επιθυμητό να υπάρξει μπλέξιμο στις παρουσιάσεις και στις ανακοινώσεις των μοτοσυκλετών.

Δεν αποκλείεται να τα δούμε λοιπόν στην EICMA, ίσως σαν πρωτότυπα, που θα οδηγήσουν στις εκδόσεις παραγωγής λίγους μήνες αργότερα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon