.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 11:37

The Blue Shark - Ένα Ducati Panigale R... Cafe Racer

 

Γυμνό & εκρηκτικό, με 205hp και μοναδική εμφάνιση

 

Ο γαλάζιος καρχαρίας (Blue Shark) είναι ένα πανέμορφο custom Cafe Racer μοντέλο, με βάση ένα Ducati Panigale R! Η σύλληψη και η υλοποίηση του project ανήκουν στον Andy Matter, CEO της ελβετικής εταιρείας aftermarket αξεσουάρ, Parts World.

Αφετηρία για το Blue Shark ήταν για τον Matter η συνειδητοποίηση πως κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε προσπαθήσει να μετατρέψει ένα Panigale R σε Cafe Racer. Έτσι ο CEO της ελβετικής φίρμας βάλθηκε να γίνει ο πρώτος που θα έκανε κάτι τέτοιο. Και με τη συνεργασία του Ελβετού dealer Ducati Zentralschweiz, της Schaub Metalworks και της Akrapovic, το Blue Shark έγινε πραγματικότητα.

Οι προκλήσεις για την ολοκλήρωση του project πολλές. Αρκετοί ήταν εκείνοι που είπαν στον Matter να αφήσει στην ησυχία του το Panigale R, καθώς ήταν μια τόσο όμορφη μοτοσυκλέτα που το μόνο που θα πετύχαινε ήταν να την κάνει ασχημότερη!

Όταν ο Matter δεν τους άκουσε και ξεκίνησε το project. Αφού γύμνωσε το ολοκαίνουργιο Panigale R, ξεκίνησε να τακτοποιεί τα καλώδια και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που προεξείχαν -IMU, κ.α.

Επόμενο στάδιο, η δημιουργία ενός κοστουμιού από μέταλλο, δουλειά που ανέλαβε να εκπληρώσει ο Raphael Schaub της Schaub Metalworks.

Ο Schaub δούλεψε με μάτι και χέρι, δίχως τη βοήθεια υπολογιστή, δίχως 3D printing και λοιπές τεχνολογίες, κατασκευάζοντας ένα εκπληκτικό ρεζερβουάρ σε στιλ σίξτις, με αεραγωγούς από τη μία μόνο πλευρά, που θυμίζουν βράγχια καρχαρία!

Στη συνέχεια, σειρά είχε το Ram Air με τους αεραγωγούς να γίνονται μεταλλικοί, αντί για τους carbon στο original Panigale R, με την είσοδο μπροστά να θέλει να μοιάσει με στόμα καρχαρία. Οι προβολείς άλλαξαν με έναν στρογγυλό με κίτρινο κρύσταλλο, και racing μασκούλα.

Υπεύθυνη για την Blue Shark βαφή είναι η Burkhardts paint, ενώ στο χέρι είναι ραμμένη η νέα δερμάτινη σέλα.

Ο κινητήρας τώρα δέχθηκε τη βοήθεια της Akrapovic, που έσπευσε να δώσει τα φώτα της στο project, ώστε ο ήχος και η απόδοση να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο το spec των WSBK!

Έτσι η δίκκανη εξάτμιση δίνει το κάτι παραπάνω στον Γαλάζιο Καρχαρία, κόβοντας βάρος, και ανεβάζοντας την ιπποδύναμη πάνω από τους ανακοινώσιμους 205hp του Panigale R!

Την συνταγή ολοκλήρωσαν ποιοτικά αξεσουάρ των Rizoma & Kineo, με τους ακτινωτούς τροχούς να δίνουν άλλο αέρα στο project.

Επόμενο στάδιο; Αγωνιστικά ελαστικά, και οδήγηση στην πίστα! Αναμένουμε το βίντεο με ανυπομονησία.

Φωτογραφίες: Lorenz Richard

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 15:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati 1299 Superleggera: Carbon Fibre - Video Τι ετοιμάζει η Ducati; - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon