.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 08:28

Mutt DRK 01 125 / 250 - Ρετρό scrambler από την Αγγλία

Μια εταιρεία από το Birmingham έρχεται στο προσκήνιο φέρνοντας scrambler μοτοσυκλέτες "κατάλληλες για όλους".

Συγκεκριμένα, μιλάμε για το νέο Mutt DRK 01 το οποίο έρχεται με ρετρό σχεδιασμό, όντας το πρώτο που φέρνει σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις στην οικογένεια της Mutt, όπως οι υγρόψυκτοι κινητήρες 125 και 250 κ.εκ. και ο πλήρως led φωτισμός. Η με έδρα στην Αγγλία λοιππον Mutt Motorcycles παρουσίασε, ένα scrambler που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Birmingham, ακολουθώντας τη «μοντέρνα-κλασική» προσέγγισή τους με πολύ αυστηρή κατασκευαστική φροντίδα.

mutt2.jpg

Οι σχεδιαστικές τους γραμμές είναι απαλές και στρογγυλές, με κλασικά στοιχεία όπως το ρεζερβουάρ σε σχήμα σταγόνας με κομμένες πλευρές για βελτίωση της χωρητικότητας, ο στρογγυλός προβολέας και η μονοκόμματη σέλα. Ωστόσο, μια μοντέρνα πινελιά προστίθεται σε αυτά τα στοιχεία χάρη στα φώτα LED και το κόψιμο του τελικού της εξάτμισης με τις τετραγωνισμένες γραμμές.Διατίθενται με κινητήρες 125 και 250 κ.εκ. ,με τους υγρόψυκτους, μονοκύλινδρους, τετράχρονους κινητήρες, να αποδίδουν αντίστοιχα με 13 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και 25 ίππους στις 9.200 σ.α.λ. ενώ τα βάρη πλήρη υγρών ανακοινώνονται στα 147 και 155 κιλά.

mutt4.jpg

Το αν η Mutt Motorcycles βρει το δρόμο για τη χώρα μας, είναι άγνωστο, με το μέλλον να είναι μάλλον δυσοίωνο μιας και το 250άρι DRK 01 για παράδειγμα, έρχεται χωρίς ABS οπότε είναι απίθανο να εισαχθεί, καθώς δεν θα εγκρινόταν για οδική χρήση.

mutt3.jpg

Για την ιστορία, οι τιμές είναι άκρως προσιτές μιας και η έκδοση των 125 κ.εκ. θα μπορούσε να είναι λίγο πάνω από τις 4.000 ευρώ, μιας και στην Αγγλία κοστίζει 3.995 λίρες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 08:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon