.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 15:54

Qidian 150C - Το cruiserάκι που υπόσχεται... 900 χιλιόμετρα αυτονομία

Και έχει πολλές ομοιότητες με ένα "υποθετικό"  Zontes 150V!

Όταν έχουμε φτάσει -πάλι- να θέλουμε 2 ευρώ το λίτρο για την βενζίνη, κάθε γέμισμα μετράει. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος -πέρα από την εξίσωση των διπλωμάτων- που βλέπουμε δυνατή αύξηση της δημοτικότητας των δικύκλων μικρού κυβισμού στην χώρα μας. Τι θα λέγατε όμως, αν υπήρχε μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να κάνει... 900 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα;

Αυτή είναι η Qidian 150C, μια cruiser-styl μοτοσυκλέτα από την Κίνα, που υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, από τον κυβισμού 150 κυβικών κινητήρα της. Χάρη στο ρεζερβουλάρ καυσίμου των 16,5 λίτρων που διαθέτει, τα «νούμερα» βγαίνουν σε αυτονομία 900 χιλιομέτρων! Τρελό, θα μας πείτε ίσως, αλλά οι μοντέρνοι κινητήρες έχουν κατεβάσει πολύ χαμηλά την κατανάλωση τους πλέον. Βέβαια, εμείς έχουμε μετρήσει τέτοιας τάξης κατανάλωση, σε μοτέρ 125 κυβικών και όχι 150 (συγκεκριμένα, το εξαιρετικό μοτεράκι των Honda Dax, Monkey και Grom) και επίσης είναι γνωστό, ότι οι «θεωρητικές» καταναλώσεις σπάνια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα 100%.

Όπως και να έχει, με τόσο μεγάλο ρεζερβουάρ, είναι σίγουρο ότι η αυτονομία του 150C θα είναι εντυπωσιακή. Ο κινητήρας του έχει απόδοση 19 ίππων και 1,6 kgm ροπής, ενώ η εμφάνιση παραπέμπει σε νεορετρό bobbers. Μάλιστα, αν προσέξετε τις δαγκάνες του εμπρός φρένου, θα δείτε να γράφουν «Zontes», την γνωστή πλέον στην αγορά μας μάρκα. Θα μπορούσε η αντιπροσωπεία να μας την φέρει και προς τα εδώ; Θα δείξει ο χρόνος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 16:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon