.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 20:24

Lexmoto RSS Street 125 – Από την Κίνα στη Μ.Βρετανία και μετά που;

Η Lexmoto αποκάλυψε τη νέα της ρετρό, γυμνή μοτοσυκλέτα που ονομάζεται RSS Street.

Πρώτα-πρώτα όμως, ποια είναι η Lexmoto; Πρόκειται για βρετανική εταιρεία, γνωστή για scooter της – επί βρετανικού εδάφους πάντα. Όχι, ξεχάστε τα «Made in UK», καθώς πρόκειται για το μοτίβο «κινέζικη κατασκευή-ευρωπαϊκό rebranding». Κοινώς τα οχήματα της Lexmoto παράγονται μεν στην Κίνα, προωθούνται και υποστηρίζονται δε με λογότυπα της εκάστοτε εταιρείας, όπως η Lexmoto.

LEX2.jpg

Το RSS Street λοιπόν, τροφοδοτείται από έναν υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ με ισχύ 14 ίππων οι οποίοι καταλήγουν στην άσφαλτο μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων, προσδίδοντας στο RSS Street τελική λίγο πάνω από 100χλμ/ώρα. Τα πιρούνια που παρέχουν την απόσβεση μπροστά είναι συμβατικά, ενώ ένα μονό αμορτισέρ κάνει το αντίστοιχο έργο πίσω. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα 14,5 λίτρα καυσίμου του ρεζερβουάρ και τα –αρκετούτσικα μάλλον- 163 κιλά της μοτοσυκλέτας, συνηγορούν σε ένα σύνολο που απευθύνεται στον «πρωτάρη».

LEX3.jpg

Οι πληροφορίες φτάνουν στον αναβάτη μέσω μιας οθόνης TFT 5 ιντσών, ενώ όλος ο φωτισμός είναι LED. Ωστόσο, με δεδομένη τη στόχευση σε μοντέλα όπως το XSR125 της Yamaha, μια ελαφρώς εξοπλισμένη μικρή μοτοσυκλέτα χαμηλού κόστους αλλά με ενδιαφέροντα σχεδιασμό, μπορεί να «πετύχει», ειδικά αν έρχεται στα 2/3 του κόστους απόκτησης του «ανταγωνιστή».

Θα βρει άραγε ποτέ το δρόμο και προς τα εδώ;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon