.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 11:35

Zeeho AΕ8 – Έρχεται στην Ελλάδα η ηλεκτρική πτέρυγα της CFMOTO

Η ελληνική αντιπροσωπεία της CFMOTO προλογίζει την άφιξη μιας νέας μάρκας στη χώρα μας, αποκλειστικά αφοσιωμένη στην ηλεκτροκίνηση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο πρωτογνωρίσαμε τη Zeeho όταν παρουσιάστηκε στην Κίνα το πρώτο της ηλεκτρικό σκούτερ, ΑΕ8. Όντας μια εταιρεία που ουσιαστικά αποτελεί την ηλεκτρική προέκταση της CFMOTO, αναρωτιόμασταν αν μετά την κινέζικη αποκάλυψη θα εξαχθεί και προς δυσμάς. Λίγους μήνες αργότερα έρχεται η επισημοποίηση της νέας άφιξης.

Το Zeeho AΕ8 είναι ένα σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο ηλεκτρικό σκούτερ προδιαγραφών που ξεπερνούν οριακά τα όρια της Α1 κατηγορίας, με μέγιστη ονομαστική απόδοση 16.8 ίππων από τον ηλεκτροκινητήρα του και τελική ταχύτητα 100 km/h.

Το σκούτερ ξεχωρίζει από τη σχεδίασή του, κυλά σε τροχούς 12 ιντσών και υπόσχεται πολύ γρήγορες επιταχύνσεις χάρη στην καλοθρεμμένη του ροπή που μεγιστοποιείται στα 22 kgm!

Ο εξοπλισμός του είναι κάτι παραπάνω από άρτιος, με φρένα της Brembo αλλά και άφθονες ηλεκτρονικές ευκολίες με πρωταγωνίστρια την αδρανειακή μονάδα 6 αξόνων για τον έλεγχο των στοιχείων που συνεπικουρούν της δυναμικής του συμπεριφοράς, αλλά και πολλές άλλες ρεαλιστικές αρετές. Ως τέτοιες λογίζεται η μεγάλη αυτονομία που δηλώνεται έως 190 χιλιόμετρα, καθώς και δυνατότητα ταχείας φόρτισης των μπαταριών του (69V32Ah) σε χρόνο που δεν ξεπερνά τις 2 ώρες.

Στην Κίνα το ΑΕ8 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με την πολυτελέστερη ΑΕ8 S+ να ξεχωρίζει χάρη στην αποκλειστική του βαφή, το σέλα από σουέντ δέρμα, την έγχρωμη TFT οθόνη (μονόχρωμη LCD στο βασικό μοντέλο), αλλά και τα λάστιχα της Maxxis που αντικαθιστούν αυτά της CST στο απλό Α8.

Προς το παρόν δεν έχουμε δεδομένο χρονικό πλαίσιο για την άφιξή του στην ελληνική αγορά, πέραν της σύντομης εξαγγελίας της Muvus πως “μια νέα εποχή ξεκινάει σύντομα στα ηλεκτρικά scooter”.

Γνωρίστε το στην κινέζικη ιστοσελίδα της Zeeho

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon