.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 13:32

H Lightning Motorcycles ετοιμάζει ηλεκτρική adventure

Η αποκάλυψη έγινε μέσω σχεδίων πατέντας που κατατέθηκαν στην … Κίνα.

Έχουμε καιρό να ακούσουμε νέα από τη Lightning, την καλιφορνέζικη εταιρεία που έγινε γνωστή μέσω της ηλεκτρικής σπορ μοτοσυκλέτας LS-218, η οποία αντλεί το όνομά της από την τελική της ταχύτητα: 218 μίλια ανά ώρα, ήτοι 351 km/h.

Η απουσία της από την επικαιρότητα στη διετία της πανδημίας και των lockdowns ίσως και να ήταν αναμενόμενη, ειδικά με δεδομένες τις ελλείψεις σε πρώτες ύλες (λ.χ. ημιαγωγοί) για την κατασκευή μοτοσυκλετών, αλλά η επιστροφή της αναμένεται ξανά με θόρυβο.

Η Lightning κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης για μια ηλεκτρική adventure μοτοσυκλέτα και μάλιστα στην ανάλογη κινέζικη υπηρεσία, κάτι που φαντάζει απολύτως φυσιολογικό μιας και η αμερικανική εταιρεία διατηρεί μια μονάδα παραγωγής στην Κίνα.

Με ημερομηνία κατάθεσης τον Φεβρουάριο 2022, η είδηση έγινε τώρα γνωστή μέσω αμερικανικών ΜΜΕ, από τα οποία μαθαίνουμε επίσης πως η Lightning δεν έχει δώσει καμιά τεχνική πληροφορία σχετικά με τη μοτοσυκλέτα που σχεδιάζει, ούτε όνομα, ούτε φυσικά λεπτομέρειες πρακτικού ενδιαφέροντος, όπως πλάνο παραγωγής κ.ο.κ.

Γνωρίζουμε όμως πως η Lightning έχει προχωρήσει σε μια σύμπραξη με τη βραζιλιάνικη εταιρεία CBMM που ειδικεύεται σε μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούν τεχνολογία νιοβίου, η οποία υπόσχεται επαναστατικά ταχεία φόρτισης και πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα – τεχνολογία που συνδέεται, όχι επίσημα ακόμη, και με τις μπαταρίες που φτιάχνει η Williams για την ηλεκτρική πρωτότυπη Triumph TE-1.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι κατά πόσο το τετραγωνισμένο σχέδιο που βλέπουμε στις τέσσερεις συνοδευόμενες εικόνες αφορά την πραγματικότητα ή είναι απλά μια πρόχειρη εικονογράφηση για τις ανάγκες της επίσημης χαρτούρας. Πάντως οι Αμερικανοί έχουν μια έφεση στα παράξενα σχέδια, βλέπε Harley-Davidson Pan America.

Για την Lightning η στροφή στη δημοφιλέστερη κατηγορία μοτοσυκλετών παγκοσμίως είναι απλά λογική κι αναμενόμενη, ειδικά από τη στιγμή που έχει ήδη κάνει την ανάλογη κίνηση η Energica με τη Experia.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon