.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 10:24

MBP - Στην Ευρώπη νέα εταιρεία μεγάλων μοτοσυκλετών από την Keeway

Η Keeway είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά κινέζικων εταιρειών, που δημιουργούν μεγάλες μοτοσυκλέτες με στόχο την Ευρώπη. Μάλιστα η Keeway δημιούργησε μια ολοκαίνουργια φίρμα για αυτό τον σκοπό, με την πρώτη μοτοσυκλέτα της, τη γυμνή M 502N να πωλείται ήδη στην Ιταλία.

Θυμίζουμε πως η Keeeway είναι με τη σειρά της θυγατρική μιας ακόμα μεγαλύτερης εταιρείας, της QJMotor, η οποία με τη σειρά της πάτησε ευρωπαϊκό έδαφος το 2022. Και να που βλέπουμε τέσσερις τουλάχιστον μπράντες του ίδιου γκρουπ (QJMotor, Benelli, Keeway, MBP) να παλεύουν για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι μας θυμίζει αυτό -βλ. Pierer Group, Piaggio Group, κ.α.

Ενώ τώρα η Keeway παράγει δίκυκλα της Α1 κατηγορίας, η MBP θα κατασκευάζει μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού όπως το πρώτο μοντέλο M502 N.

Σε εμφάνιση, το M502 N θυμίζει πολύ τη νέα γκάμα των μεγάλων γυμνών μοτοσυκλετών της Suzuki (GSX-S1000 & GSX-S950) ειδικά με αυτό τον προβολέα, το κουρμπαριστό ψαλίδι, αλλά και το design του κουστουμιού του.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ από ατσάλι είναι και το ψαλίδι, με την MBP να ανακοινώνει βάρος με υγρά στα 197 συνολικά κιλά.

Το M502 N κινείται από έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 486 κ.εκ., με επίσημη απόδοση 48 hp / 8.500 rpm και μέγιστη ροπή 4,6 kgm / 6.750 rpm.. Απ’ ότι φαίνεται ο κινητήρας είναι εντελώς νέος, με ψεκασμό και αντικραδασμικό άξονα, και δεν χρησιμοποιείται σε μοντέλα των QJMotor και Benelli. Παρόλα αυτά, εμφανισιακά θυμίζει πολύ τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα της Honda -βλ. σειρά CB500.

Στον εξοπλισμό βρίσκουμε γνωστά ονόματα, όπως την KYB στις αναρτήσεις, την Pirelli στα Angel GT ελαστικά, την Bosch στο ABS, και την θυγατρική της Brembo, J.Juan στα φρένα.

Το ανάποδο πιρούνι δεν έχει ρυθμίσεις, ενώ η διαδρομή του είναι 119.5 mm, και το πίσω μονό αμορτισέρ έχει ρύθμιση προφόρτισης μόνο.

Τα φρένα αποτελούνται από δυο δίσκους 300 mm μπροστά, με 2πίστονες δαγκάνες και ABS, και από έναν ακόμα δίσκο 240 mm πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα και ABS.

Τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/70-17 και 160/60-17, το ρεζερβουάρ χωρά 17 λίτρα καυσίμου, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.420 mm και το ύψος σέλας στα 790 mm.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει full LED φώτα, DRL LED φωτισμό, φωτιζόμενους διακόπτες, και μια έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων 4,2 ιντσών.

Η τιμή του M502 N στην Ιταλία βρίσκεται στα 5.999 ευρώ χωρίς τέλη, ή στα 6.240 ευρώ έτοιμο για κυκλοφορία, ενώ τα διαθέσιμα χρώματα είναι δύο, λευκό και μαύρο.

Αξιοπρόσεκτη δείχνει η πρώτη προσπάθεια της MBP, ενώ τώρα αναμένουμε να δούμε τα επόμενα μοντέλα της φίρμας και αναρωτιόμαστε αν θα τα δούμε και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon