.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 17:53

Barq Rena Max – Το πρώτο ηλεκτρικό δίκυκλο από το Ντουμπάι

Η Barq Mobility 2.0 παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση.

Η Barq με έδρα στο αραβικό εμιράτο του Ντουμπάι είναι μια σχετικά νέα εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή ηλεκτρικών επαγγελματικών δικύκλων και drones. Η γκάμα της ήδη περιλαμβάνει το ηλεκτρικό ποδήλατο Rena Lite και το drone YAS1, αλλά πρόκειται σύντομα να μεγαλώσει με την προσθήκη του πρώτου ηλεκτρικού σκούτερ για διανομές Rena Max.

Σχεδιασμένο από την αγγλική εταιρεία CALLUM, το Rena Max έχει σχεδιαστεί εξαρχής για χρήση σε στόλους διανομής, με μοτέρ 9 kW (12 hp) και τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 5.6 kWh που μπορεί να αφαιρεθεί και να αλλαχθεί με μια φρέσκια στη στιγμή.

Η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 100 km/h, η αυτονομία του με μια φόρτιση ανακοινώνεται στα (αισιόδοξα) 150 χιλιόμετρα, διαθέτει όπισθεν, επιλέξιμους χάρτες απόδοσης και μια ενσωματωμένη μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT 8 ιντσών επιπλέον του LCD πίνακα οργάνων.

Η Barq εξοπλίζει τα όργανα του Rena Max με συνδεσιμότητα bluetooth, υποστηρίζει λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto, ενώ συνολικά το σκούτερ εξοπλίζεται με έξυπνες λύσεις, όπως το συνδεδεμένο top box στο πίσω μέρος με ελεγχόμενη θερμοκρασία στο εσωτερικό του και κλειδαριά ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απομακρυσμένα από τον αναβάτη.

Η παραγωγή του Rena Max αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και στόχος της Barq είναι να έχει κατασκευάσει 50,000 σκούτερ ως το 2025. Οι αγορές που αρχικά βάζει στο στόχαστρο είναι αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου, τις οποίες περιγράφει στο δελτίο Τύπου ως τις μεγαλύτερες στον κόσμο για επαγγελματικά δίκυκλα.

Επίσημη ιστοσελίδα Barq Rena Max

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon