.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 13:36

Icoma Tatamel - Γιαπωνέζικο αναδιπλούμενο e-scooter

Στα πρότυπα του θρυλικού Honda Motocompo έρχεται ένα νέο αναδιπλούμενο (σπαστό) e-scooter της γιαπωνέζικης Icoma, που ακούει στο όνομα Tatamel, και όταν δεν χρησιμοποιείται, αποθηκεύεται εύκολα σαν βαλιτσάκι.

Καταρχήν να βγάλουμε από τη μέση το ακανθώδες ερώτημα “από πού μπορώ να αγοράσω ένα”. Για την ώρα δεν μπορείτε, καθώς το Tatamel είναι στην concept φάση του, όμως ο εφευρέτης του, και CEO της startup Icoma, υποστηρίζει πως σύντομα θα βγάλει το γλυκούλι σκουτεράκι του στην παραγωγή.

Το Tatamel διπλώνει πανέξυπνα σχεδόν όλα του τα εξαρτήματα, όπως σέλα, τιμόνι, ψαλίδι, μαρσπιέ και μπροστινά φλας, για να μετατραπεί σε ένα… βαλιτσάκι, το οποίο μπορείτε να σύρετε πάνω σε ένα σετ από ροδάκια και στους τροχούς του, ενώ υπάρχει και χερούλι για να το τραβάτε!

Φτιαγμένο ως last mile δίκυκλο, και δη για μέρη όπως η Ιαπωνία που έχουν τεράστιο πρόβλημα πάρκινγκ και χώρων, το Tatamel μπορεί να σας πάει στη δουλειά σας και να αποθηκευτεί κάτω από το γραφείο σας.

Μάλιστα το μοναδικό του design περιλαμβάνει δυο πλαϊνούς “πίνακες”, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα σας, φιλοξενώντας είτε ξύλινα πάνελ, είτε πλαστικά, ακόμα και φωτοβολταϊκά σώματα αλλά και οθόνες που θα προβάλλουν διαφημίσεις ή ότι άλλο θέλετε!

Όταν ξεδιπλωθεί το Tatamel έχει μήκος 1.230 mm, ύψος 1.000 mm και πλάτος 650 mm.

Το ηλεκτρικό μοτέρ των 600 Watt τροφοδοτείται από μια μπαταρία 12 Ah ιόντων λιθίου που χαρίζει στο σκουτεράκι τελική ταχύτητα 40 χλμ/ώρα και αυτονομία 50 χλμ/ώρα.

Κι όταν διπλωθεί το Tatamel έχει μήκος 700 mm, ύψος 680 mm και πλάτος 260 mm.

Το Tatamel έχει τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό πίσω αμορτισέρ, διαθέτει ταμπούρα μπροστά και πίσω, πλαϊνό σταντ και LED φώτα.

Σημειώστε πως ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μπαταρία του Tatamel για να φορτίσει μικροσυσκευές, όπως το κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε παρακάτω το επίσημο βίντεο του Tatamel που έχει αγγλικούς υπότιτλους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon