.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 11:18

White Motorcycle Concepts – Το WMC250EV σε δράση [Βίντεο]

Η πρωτότυπη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα βάζει τρεις σπουδαίες καινοτομίες σε δράση αναζητώντας ένα τρελό παγκόσμιο ρεκόρ.

Τον περασμένο Ιούνιο η αγγλική White Motorcycle Concepts συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας με την πρωτότυπη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα WMC250EV.

Δηλώνοντας τη σαφή πρόθεσή της να την τρέξει του χρόνου στη Βολιβία σε επίσημη οργάνωση παγκοσμίων ρεκόρ ταχύτητας, ο στόχος είναι να ξεπεράσει τα 400 km/h, αποδεικνύοντας πως οι καινοτομίες της δεν είναι απλώς εφευρέσεις του μάρκετινγκ, μα πρακτικά ωφέλιμες ιδέες. Εκεί μάλιστα δεν αποκλείεται να βρει απέναντί της την ανάλογη ηλεκτρική Voxan που αναζητά νέα ρεκόρ ταχύτητας με τον Max Biaggi.

Τώρα κυκλοφόρησε ένα σύντομο βίντεο με τη μοτοσυκλέτα σε δοκιμές, κατά τις οποίες αποκαλύφθηκαν νέα στοιχεία.

Η πρωτοτυπία της έγκειται σε τρεις τεχνολογικές καινοτομίες:

- Αεροδυναμική V-Air. Η τρύπα κατά μήκος του κεντρικού άξονα της μοτοσυκλέτας επιτρέπει στον αέρα να περνά από μέσα της, προσφέροντας πολύ ανώτερο αεροδυναμικό συντελεστή – 70% καλύτερο λένε οι Άγγλοι – ενώ η έξυπνη χρήση της ροής μέσα από τη σώμα επιτρέπει και περαιτέρω οφέλη, όπως το να παράγει πολλαπλάσια πρόσφυση στο μπροστινό της.

- D-Drive. Η ιδέα είναι μετάδοση και στους δύο τροχούς, και αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι πως η WMC δεν έχει ένα, αλλά δύο μοτέρ σε κάθε τροχό. Η ιπποδύναμη εκτιμάται πως θα φτάσει στους 335 ίππους!

- F-Drive. Η μετάδοση που μεταφέρει όλη αυτή την ισχύ στους τροχούς αποτελεί ακόμη μυστικό. Αυτό που μάθαμε από την πρώτη επίσημη δοκιμή είναι πως τα δύο μπροστινά μοτέρ δίνουν απευθείας κίνηση στον τροχό, ενώ πίσω υπάρχει το πρωτότυπο σύστημα της WMC που περιλαμβάνει κλειστή αλυσίδα με δικό της κύκλωμα λίπανσης.

Στη δοκιμή που έγινε στο Bruntingthorpe Proving Ground στην Αγγλία, η μοτοσυκλέτα πρωτοδοκιμάστηκε με απόδοση περίπου 170 ίππων και, παρότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός, κατάφερε άνετα περίπου 275 km/h.

Επίσης μας έδειξε μια μικρή γεύση του μπροστινού της συστήματος, το οποίο χρησιμοποιεί μια μάλλον πρωτότυπη διάταξη με καλώδια για να στρίβει τον τροχό, εξασφαλίζοντας έτσι πως τίποτε δεν θα χαλά την αεροδυναμική του “τούνελ” κάτω από το σώμα του αναβάτη.

Καθώς περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια της εξέλιξης του WMC250EV, δείτε το για πρώτη φορά σε δράση στο παρακάτω βίντεο.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon