.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 16:25

Mob-Ion AM1 TGT – eScooter πόλης με ατού την αυτονομία

Μια Γαλλική παραλλαγή στο αθάνατο Ιταλικό σχέδιο της Vespa, αμιγώς ηλεκτρικό και με διάφορες εκδόσεις.

Η Mob-Ion είναι μια εταιρεία με βάση στο Παρίσι που σχεδιάζει κατά βάση ηλεκτρονικά μέρη για ηλεκτρικά οχήματα πάσης φύσεως: μπαταρίες, μονάδες ελέγχου και διαχείρισης μπαταριών κ.ά.

Το ΑΜ1 είναι το ηλεκτρικό σκούτερ που κατασκεύασε μετά από 4 χρόνια εξέλιξης και 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών με περισσότερα από 240 πρωτότυπα σκούτερ.

Το τελικό σχέδιο είναι το ΑΜ1 TGT, το οποίο θα διατεθεί στην αγορά σε διάφορες εκδόσεις με βασικό ατού την αυτονομία του, η οποία στην καλύτερη περίπτωση φτάνει ως τα 400 ονομαστικά χιλιόμετρα! Εντυπωσιακές δηλώσεις, αν μη τι άλλο.

Το TGT είναι ένα τυπικό σκούτερ σε σχήμα Βέσπας, με 12-ιντσους τροχούς και θα προσφέρεται σε τέσσερεις εκδοχές, δύο προδιαγραφών Μοτοποδηλάτου και δύο Α1 (125 cc).

Η Mob-Ion χρησιμοποιεί δύο τύπους μπαταριών, οι οποίες διαφέρουν σημαντικά στα φυσικά τους χαρακτηριστικά: NMC, με κάθοδο από νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο, και LFP, όπου η κάθος κατασκευάζεται από λίθιο, σίδηρο και φώσφορο.

Οι πρώτες προσφέρουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, δηλαδή αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια στον ίδιο όγκο, αλλά έχουν αρκετά μικρότερη διάρκεια ζωής από τις δεύτερες.

Έτσι το TGT με μπαταρίες NMC 16 kWh υπόσχεται αυτονομία 400 χιλιομέτρων για την έκδοση μοτοποδηλάτου, ενώ η Α1 εκδοχή θα φτάνει ωςτα 250 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Τα ανάλογα νούμερα για τις δύο εκδόσεις του TGT με μπαταρίες LFP 10 kWh είναι 250 και 150 χιλιόμετρα αντιστοίχως.

Το ΑΜ1 TGT συνοδεύεται φυσικά από πλήρη συνδεσιμότητα, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη αρκετές δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου και ρύθμισης.

Η Mob-Ion προβλέπει πως το σκούτερ της θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στα τέλη του 2021, είτε προς πώληση ή προς ενοικίαση. Παράλληλα, πέρυσι η Γαλλική εταιρεία είχε παρουσιάσει σε έκθεση στη Σανγκάη της Κίνας ένα πρωτότυπο ΑΜ1 με κυψέλες υδρογόνου, κατασκευασμένο σε συνεργασία με τη STOR-H Technologies, ωστόσο προς το παρόν αυτό δεν έχει καθορισμένες βλέψεις για μαζική παραγωγή.

Δείτε το στην επίσημη ιστοσελίδα της Mob-Ion

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon