.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 13:15

DΑΥΙ Motor E-Odin – Ηλεκτρική Κινέζα με Ευρωπαϊκά γονίδια

Μια νέα εταιρεία από τα βάθη της Ανατολής ετοιμάζεται να πατήσει πόδι στην Ευρώπη, με μπροστάρα μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα προδιαγραφών Α1.

Η Κινεζική κατασκευάστρια σκούτερ και μοτοσυκλετών, DAYI Motor, παρουσιάζει τη Euro 5 έκδοση της ηλεκτρικής της μοτοσυκλέτας, E-Odin, με την οποία ελπίζει να ξεκλειδώσει τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Ονομασμένη από τον θεό Όντιν της Σκανδιναβικής μυθολογίας, το E-Odin έρχεται να κουμπώσει στις προδιαγραφές της κατηγορίας διπλωμάτων Α1, με απόδοση 6 kW ή 8 hp από τον ηλεκτροκινητήρα του που βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού, και με σημαντικότερο προσόν τη μεγάλη μπαταρία του.

Με ενεργειακή χωρητικότητα 7.2 kWh (72 V/100 Ah), αυτή η μπαταρία λιθίου-ιόντων επαρκεί για ονομαστική αυτονομία 210 χιλιομέτρων και εξοπλίζεται με ταχυφόρτιση 40Α για να μπορεί να γεμίσει σε μόλις 2.5 ώρες. Σε μια κοινή οικιακή παροχή ο ανάλογος χρόνος είναι 10 ώρες.

Η τελική ταχύτητα του E-Odin ανακοινώνεται στα 100 km/h, γεγονός επαρκές για να στηρίξει την ένταξη στην κλάση Α1.

Η DAYI κατασκευάζει τις μοτοσυκλέτες της στην πόλη Yongkang της Κίνας, ωστόσο για τη σχεδίαση του E-Odin συνεργάστηκε με σχεδιαστές από την Γαλλία και την Ιταλία, θέλοντας να προσφέρει ένα δίκυκλο που να απευθύνεται στον
Ευρωπαίο πελάτη. Παράλληλα έχει ήδη στήσει μια κεντρική αποθηκευτική μονάδα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και αναζητεί συνεργάτες σε όλην την Ευρώπη για το δίκτυό της.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την λιανική τιμή του E-Odin. Το γεγονός πως αποκαλεί τη μοτοσυκλέτα της Electric ADV το αφήνουμε ασχολίαστο, καθώς με τα ως τώρα δεδομένα βλέπουμε τροχούς 17 ιντσών (ως φαίνεται στις εικόνες), ενώ αγνοοούμε κρίσιμα στοιχεία, όπως οι διαδρομές αναρτήσεων, που να δικαιολογούν σε κάποιον βαθμό την περιγραφή των Κινέζων.

DΑΥΙ Motor E-Odin Euro 5

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon