.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 16:40

Benda LFC700 2021 – Τετρακύλινδρο power cruiser από την Κίνα

Το πρωτότυπο LF-01 του 2020 παρουσιάστηκε εκ νέου στην Κίνα στην τελική έκδοση παραγωγής.

Η Benda Motorcycles είναι εν πολλοίς άγνωστη στην Ευρώπη, αν και στην Κίνα δραστηριοποιείται από το 1994, αποτελώντας τη μετεξέλιξη της Zhejiang Zhongnan Motorcycle Co., Ltd. Το 2012 προέβη σε μια μεγάλη επένδυση εκσυγχρονισμού της γραμμής παραγωγής της και, αφού έχτισε μια γκάμα μοντέλων από 125 ως 400 κυβικά αποτελούμενη αποκλειστικά από cruiser, τώρα ετοιμάζεται να ανέβει επίπεδο.

Το Φθινόπωρο του 2020 παρουσίασε το πρωτότυπο LF-01 με έναν τετρακύλινδρο σε σειρά 680 cc με απόδοση 96.5 hp στις 12,000 rpm για βάρος 215 κιλών και τελική ταχύτητα 180 km/h, το οποίο τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο με πιο ρεαλιστικές βλέψεις.

Με νέο όνομα πλέον, LFC700, το σύγχρονης σχεδίασης power cruiser μπαίνει στην παραγωγή του Κινεζικού εργοστασίου, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να αναμένονται στην Κίνα από τον Ιούλιο 2021.

Οι φωτογραφίες που έχουν προστεθεί στην ιστοσελίδα της είναι οι ίδιες ακριβώς με αυτές του περσινού πρωτοτύπου, ενώ ουδέν νεότερο έχει ανακοινωθεί για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Δεν είναι γνωστό το ενδεχόμενο μέλλον του στις δυτικές αγορές, έχει όμως ενδιαφέρον το παράδοξο πως η Benda το έχει προσθέσει στη “διεθνή” της ιστοσελίδα, μα όχι και στην Κινεζική ακόμη.

Ο λόγος πρέπει να εντοπίζεται στο γεγονός πως η Benda έχει στήσει ένα αρκετά ευρύ δίκτυο σε Ισπανία και Πορτογαλία, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως το LFC700 πιθανώς θα έχει κατασκευαστεί (και) με γνώμονα τις Euro 5, μιας και ο μεγάλος του κινητήρας μοιάζει να απευθύνεται περισσότερο προς τη Δύση, παρά στην εγχώρια αγορά που κυριαρχούν οι πολύ μικρότερες μοτοσυκλέτες.

Κινέζικη ιστοσελίδα BendaΔιεθνής ιστοσελίδα Benda

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 16:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon