.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 16:03

XTURISMO by Ali Technologies - Hover bike στο Tokyo Motor Show 2019

Η ιαπωνική εταιρεία A.L.I. Technologies σχεδιάζει φιλόδοξα ιπτάμενα και αιωρούμενα οχήματα, τα οποία κάποια στιγμή θέλει να βγάλει στην παραγωγή. Μέχρι τότε, μας δείχνει το hover-bike XTURISMO σε concept μορφή, στο Tokyo Motor Show 2019.

ali tecnhologies hover bikes 17

Το XTURISMO διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα και 2 ηλεκτροκινητήρες, ενώ δεν έχει σχεδιαστεί για να πετάει ψηλά, αλλά περισσότερο να αιωρείται χαμηλά (μερικές δεκάδες εκατοστά από το έδαφος), ως έναν τύπο hover-craft.ali tecnhologies hover bikes 3Φυσικά μιλάμε ακόμα για ένα προιόν που δεν υφίσταται πέρα από την concept μορφή, ενώ στο site και στα social media της φίρμας μπορούμε να δούμε ένα ακόμα hover-bike στα σκαριά, αλλά και πραγματικές δοκιμές hover-bikes σε πρωτόλεια μορφή.ali tecnhologies hover bikes 5Η Ali Technologies που για την ώρα κατασκευάζει μικρά drones, θέλει να ξεκινήσει τη διάθεση των ιπτάμενων μοτοσυκλετών της έως το 2022, οχήματα που θα μπορούσαν να βρουν τον δρόμο τους πέρα από την ιαπωνική αγορά, και σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, όπου υπάρχει κακό οδικό δίκτυο.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη αιωρούμενη μοτοσυκλέτα που έχουμε δει, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν αρκετοί είναι οι κατασκευαστές που έχουν προσπαθήσει κάτι ανάλογο, ενώ για την ώρα κανείς δεν έχει κατασκευάσει ένα hover-bike με αξιόλογες δυνατότητες.ali tecnhologies hover bikes 6"Θέλουμε να κατασκευάσουμε αιωρούμενες μοτοσυκλέτες πρώτα, ενώ κατόπιν θα προχωρήσουμε και στα αυτοκίνητα", δηλώνει ο CEO της εταιρείας, Shuhei Komatsu.ali tecnhologies hover bikes 16"Το όχημα μας είναι μια συλλογή από τεχνολογίες που αναπτύσσουμε μέσα από τα drone μας, ενώ θέλουμε να το βγάλουμε στην αγορά περίπου στο 2022."

Τι να πούμε εμείς; Καλή επιτυχία, καθώς στη βασική τους αρχή οι ανάλογες ιπτάμενες μοτοσυκλέτες δείχνουν ενδιαφέρουσες, όμως το θέμα είναι αν θα βγουν ποτέ με επιτυχία στην παραγωγή, ή αν θα παραμείνουν όνειρα θερινής νυκτός.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 16:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon