.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 09:32

Aerwins Xturismo – Από το μέλλον με αγάπη

Στην φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής στο Ντιτρόιτ παρουσιάστηκε ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα, το hoverbike Xturismo.

Το εν λόγω όχημα μοιάζει να έρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς η εμφάνισή του και η ικανότητά του να αψηφά τη βαρύτητα «γλιστρώντας» πάνω από το έδαφος , έχουν ήδη κερδίσει αρκετές αναφορές Star Wars, και όχι άδικα, όντας η τελευταία λέξη της Aerwins, μιας ιαπωνικής startup.

Ενώ ο «πυρήνας» του hoverbike μοιάζει όντως με μοτοσυκλέτα, περιβάλλεται από μεγάλους έλικες, δίνοντας στο όχημα τη συνολική εμφάνιση ενός τεράστιου drone. Το hoverbike βάρους 300 κιλών τροφοδοτείται τόσο από κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και από μπαταρία, που μαζί προσφέρουν αυτονομία «πλεύσης» 40 χιλιομέτρων. Το Xturismo μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως και 100 χιλιόμετρα την ώρα ενώ μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο ή μάλλον αναβάτες έως 100 κιλά.

xtu2.jpg

Με την εμβέλεια και την ταχύτητα του Xturismo να είναι αναμφίβολα χαμηλότερες των προσδοκιών, ας μην ξεχνάμε πως η τεχνολογία πρέπει να ξεκινήσει από κάπου και οπωσδήποτε η αφετηρία δεν έχει τη μορφή επιδόσεων. Και οκ να σας φαίνονται βέβαια τα παραπάνω, θα σας το χαλάσει η τιμή των 777.000 δολαρίων και η έλλειψη διαθεσιμότητας. Με την Ιαπωνία να μην θεωρεί ότι το Xturismo είναι τύπος αεροσκάφους, δεν απαιτούνται ειδικές άδειες για την οδήγησή του εκεί, οπότε μαντέψτε ποιοι θα το έχουν πρώτοι (και ίσως και τελευταίοι)

Εντωμεταξύ, η Aerwins δουλεύει πάνω σε μια μικρότερη, πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Xturismo που θα πωλείται στις ΗΠΑ. Όταν είναι διαθέσιμο (πιθανότατα το 2025), η νέα έκδοση αναμένεται να έχει μια πολύ πιο «προσιτή» τιμή της τάξης των 50.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon