.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 11:47

Blacksmith Electric B2 – Με πατενταρισμένο σύστημα ανταλλάξιμων μπαταριών

Η Ινδική εταιρεία σχεδιάζει μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με ανταλλάξιμες μπαταρίες, επιδόσεις ικανές για καθημερινή χρήση, προσιτή τιμή και πλάνα για παραγωγή το 2020.

Εδρεύει στο Chennai της Ινδίας και ασχολείται με την εξέλιξη ηλεκτρικών κινητήρων εδώ και 15 χρόνια. Από το 2006 έχει πατεντάρει στην Ινδία το πρώτο σύστημα ανταλλαγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα και στην πορεία έχει ήδη φτιάξει τρεις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες που δοκιμάζονται εκτενώς στην Ινδία.

Η εικονιζόμενη μοτοσυκλέτα είναι στην ουσία τρία ψηφιακά σχέδια για το πώς θα δείχνει το πρώτο τους μοντέλο παραγωγής και βασίζεται στο τρίτο πρωτότυπο που έχει ήδη γράψει 7,000 χιλιόμετρα δοκιμών στην Ινδία.

Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με με σταθερή απόδοση 6.7 hp (5 kW) και μέγιστες ικανότητες που φτάνουν ως τους 19.4 hp (14.5 kW) και τα 9.8 kg.m ροπής. Όλα αυτά για ένα βάρος που ανακοινώνεται στα 200 κιλά – χωρίς να διευκρινίζεται με πόσες μπαταρίες είναι μετρημένο.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με την απαραίτητη συνδεσιμότητα Bluetooth, η οποία περιλαμβάνει και τη μπαταρία της, ώστε να ιδιοκτήτης να έχει πλήρη εικόνα από την άνεση του τηλεφώνου του.

Τροφοδοτούμενη από μια μπαταρία άγνωστης προς το παρόν χωρητικότητας, η Β2 μπορεί να επιταχύνει ως τα 120 km/h με αυτονομία 120 χιλιόμετρα με μια μπαταρία ή 240 με δύο. Για καθεμία από τις μπαταρίες της ο χρόνος πλήρους φόρτισης είναι 4 ώρες, αλλά η Blacksmith έχει μια άλλη λύση γι’ αυτό.

Προτείνει ένα σύστημα ανταλλαγής μπαταριών, ανάλογο με το Ionex της Kymco ή αυτό που έχει στήσει στην Ταϊβάν η Gogoro. Κοινώς, αντί να φορτίζεις, πας στο σημείο εξυπηρέτησης και απλά αλλάζεις την άδεια μπαταρία σου με μια γεμάτη – και φεύγεις!

Φυσικά όλα αυτά ακούγονται όμορφα και βολικά, μα στην πράξη εξαρτώνται από φυσικές παραμέτρους, όπως το πόσους σταθμούς μπαταριών έχει κανείς στη διάθεσή του.

Αυτά βέβαια θα μας απασχολήσουν μετά από μια σειρά “αν”. Πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε να μπει η μοτοσυκλέτα στην παραγωγή, κάτι που προβλέπεται για το 2020. Στη συνέχεια να δούμε αν αυτή θα εξαχθεί και εκτός Ινδίας και τέλος να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις με το δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών.

Προς το παρόν οι βλέψεις των ανθρώπων της Blacksmith προβλέπουν μια λιανική τιμή της τάξης των 4,000-4,500 ευρώ στην Ινδία.

Δείτε τη στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και παρακολουθήστε το πρωτότυπο σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί (ελπίζοντας πως η εμφάνιση θα είναι αυτή των φωτογραφιών και όχι αυτή του πρωτοτύπου).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon