.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 11:58

Orcal Sprint 125i – Ήρθε στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε η τιμή του

Για το 2019, η Γαλλική Orcal εμπλούτισε την γκάμα της με το νέο Sprint 125i Euro4, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός του Astor 125i, με την ίδια ECU (Mikuni), όπως επίσης και το σύστημα CBS στα φρένα.

Στο Sprint δόθηκε βάση στη σχεδίαση με στόχο μία πιο "γρήγορη" μοτοσυκλέτα τύπου cafe racer. Για εξοικονόμηση βάρους έχει γίνει χρήση πλαστικών φτερών εμπρός-πίσω και πίσω κωνικό φανάρι LED. Η σέλα έχει σχεδίαση "μονόσελου", οι χειρολαβές ήρθαν πιο μέσα για να τονίζεται η πιο στενή-αγωνιστική γραμμή του και η ανάρτηση έχει γίνει λίγο πιο σφιχτή ως προς τη σκληρότητα, όσο και την απόσβεση.

Οι καθρέπτες έχουν γωνιακούς βραχίονες και το σχήμα των κατόπτρων είναι τύπου "δάκρυ". Οι φυσούνες του πιρουνιού είναι πιο αραιές, χρησιμοποιείται "γεφυρα" που δένει καλύτερα το πιρούνι και προσδίδει στιβαρότητα στην οδηγική εμπειρία. Το μπροστινό φτερό είναι μαύρου χρώματος και τα γκριπς είναι καφέ, δείχνοντας έτσι πόσο έμφαση δίνει η Orcal στη λεπτομέρεια.

Μαύρα είναι επίσης τα στεφάνια των τροχών, όπως επίσης και το πλαστικό φέρινγκ πάνω από το εμπρός φανάρι, κλείνοντας έτσι τις αισθητικές αναβαθμίσεις για το Sprint.

Ο χρωματισμός είναι μπεζ-κρεμ, με διχρωμία των χρυσών αυτοκόλλητων που κοσμούν το ντεπόζιτο και πλαϊνά καπάκια, με το λογότυπο της Orcal σε κόκκινο χρώμα και την ονομασία Sprint σε μαύρο. Σημαντική λεπτομέρεια είναι το ότι τα αυτοκόλλητα είναι κάτω από το βερνίκι, ενώ χρώμα και βερνίκι είναι τριών στρώσεων.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο κινητήρας της Yamaha (YBR125) είναι "τετράγωνος" με 54 mm διάμετρο και 54 mm διαδρομή, λύση που στοχεύει στην απόδοση, γραμμικότητα και αξιοπιστία. Αποδίδει 11 ίππους στις 8,000 rpm και η ροπή στα 9.5 N.m στις 6,500 rpm.

Η κατανάλωση κρατιέται στο πολύ χαμηλό νούμερο των 1.9 L/100 Km κατά WMTC class2. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5 σχέσεων με κλιμάκωση ιδανική για το Sprint. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα. Η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται με μίζα αλλά και με μανιβέλα, για τους λάτρεις τις παλιάς σχολής.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, σωληνωτό με τον κινητήρα να αποτελεί ενεργό μέρος αυτού, προσφέροντας έτσι επιπλέον στιβαρότητα. Η μπροστινή ανάρτηση αποτελείται από υδραυλικό πιρούνι με καλάμια αρκετά χοντρά, 37 mm, που παραπέμπουν σε μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτα.

Πίσω αποτελείται από δύο αμορτισέρ χρωμίου με ρύθμιση στην προφόρτιση του ελατηρίου. Στον τομέα των φρένων, εμπρός εξοπλίζεται με μονό δίσκο 300 mm με τριπίστονη δαγκάνα συνδυασμένης πέδησης και πίσω δίσκο 210 mm με μονοπίστονη δαγκάνα.

Οι τροχοί αποτελούνται από στεφάνια και κέντρα αλουμινένια, όπως επίσης από αλουμίνιο είναι το τιμόνι, οι πάνω και κάτω πλάκες τιμονιού, τα μαρσπιέ και η τάπα αεροπορικού τύπου. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16 L.

Τα όργανα που κοσμούν το τιμόνι, είναι κλασσικής σχεδίασης, ανοξείδωτα με λευκό φόντο. Ανοξείδωτη είναι και η ολόσωμη εξάτμιση, διπλού τοιχώματος. Διπλό είναι και το υλικό της σέλας, με την πρώτη στρώση από μαλακό υλικό ενώ το δεύτερο πιο σκληρό.

Οι διαστάσεις του είναι 2,040 mm σε μήκος και 800 mm σε πλάτος, ενώ η απόσταση της σέλας από το έδαφος είναι 780 mm. Το βάτος της μοτοσυκλέτας είναι 124 kg πλήρης.

Η τιμή του έχει οριστεί στα €2,750.

Αποκλειστικός Εισαγωγέας Ελλάδος :

Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κωνσταντίνου Καραμανλή 10

Θεσσαλονίκη, 54638

2310-81316

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 12:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon