.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 10:18

Caterham Brutus 2020

Είναι ένα πρωτότυπο μονοκύλινδρο 750 με αυτόματη μετάδοση, σχεδιασμένο για χρήση σε κάθε είδους έδαφος και ετοιμάζεται να μπει στην παραγωγή από την Caterham.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση EICMA 2014 ως πρωτότυπο από τον Ιταλό Alessandro Tartarini, πρώην σχεδιαστή της Lambretta. Αρχικά οι βλέψεις του ήταν για παραγωγή σε συνεργασία με την εταιρεία Over (με ειδίκευση στα trial), ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο γι’ αυτό και το Brutus παρέμεινε ένα πρωτότυπο.

Ήταν διαφορετικό από ο,τιδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω, εμπνευσμένο από τα 2x2 μοτοσυκλετάκια της Αμερικανικής Rokon αλλά σε άλλη κλίμακα μεγέθους και ισχύος, ωστόσο φαίνεται πως αυτή του η μοναδικότητα δεν ήταν αρκετή.

brutus
To Brutus όπως πρωτοπαρουσιάστηκε στην EICMA 2014

Ώσπου εμφανίστηκε η Αγγλική Caterham, γνωστή για τα διθέσια ρετρό σπορ αυτοκίνητά της. Οι Άγγλοι είδαν στο Brutus μια ευκαιρία και εν τέλει τώρα διαβάζουμε στην διεθνή Τύπο πως το ξεχωριστό αυτό δίκυκλο ετοιμάζεται να παραχθεί κανονικά ως μοντέλο 2020.

Θα διατηρεί τον υγρόψυκτο, ψεκαστό μονοκύλινδρο 750, κυλώντας σε τροχούς 14 ιντσών, με ρεζερβουάρ 10 λίτρων και βάρος 235 κιλών.

Προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία απόδοσης, αλλά η Caterham φέρεται να σχεδιάζει μια σειρά από αξεσουάρ για ακραίες χρήσεις, όπως κιτ για κίνηση στο χιόνι.

Θα είναι, αν μη τι άλλο, μια πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, αν και δύσκολα το βλέπουμε να έρχεται προς τα μέρη μας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon