.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 11:45

Bristol Motorcycles - The Thrilla in Manilla

Η Bristol Motorcycles είναι μια εταιρεία vintage μοτοσυκλετών με βάση τη Μανίλα. Διαθέτει μόλις 2 μοντέλα στη γκάμα της, το Classic 400i και το BR 400i που χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα της Hartford.

Κι αν αναρωτιέστε για τον τίτλο του άρθρου «Thrilla in Manilla», επρόκειτο για τον τελευταίο αγώνα μποξ στην τριλογία Μοχάμεντ Άλι και Τζό Φρέιζερ, που έγινε στη Μανίλα των Φιλιππίνων, με τηλεοπτικό κοινό-ρεκόρ ενός δισεκατομμυρίου! Επιστρέφοντας στην Bristol Motorcycles, μόνο και μόνο από το όνομα του αγγλικού λιμανιού καταλαβαίνει κανείς την πρόθεση της φίρμας να προσδώσει κλασική αίγλη στις μοτοσυκλέτες της.

Στη σελίδα της Bristol μαθαίνουμε πως η εταιρεία έχει ιταλούς designers, ηλεκτρονικά από την Delphi Technologies USA, ψεκασμό Mikuni και κινητήρα από την Hartford Taiwan.

Μάλιστα η Bristol Motorcycles γράφει πως πληροί τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά στάνταρ (Euro 4), ενώ έχει παρουσία ακόμα και στην EICMA στο Μιλάνο.

Τα 2 μοντέλα της εταιρείας φέρουν τα ίδια μηχανικά μέρη και αξεσουάρ, με τη διαφορά να γίνεται στο τιμόνι κυρίως -όρθιο στο classic, κλιπονάτο στο BR- και στη σέλα -ίσια στο Classic, απομίμηση μονόσελου στο BR.

Ο μονοκύλινδρος αεροελαιόψυκτος τετράχρονος και τετραβάλβιδος κινητήρας της Hartford αποδίδει 27,8hp/7.200rpm, με ροπή 3,4kgm/5.600rpm, ενώ η επίσημη τελική ταχύτητα είναι 145 χλμ/ώρα.

Το κιβώτιο είναι 5 σχέσεων, η εκκίνηση γίνεται με μίζα, ενώ το ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 15 λίτρων.

Αμφότερα τα μοντέλα φέρουν ανάποδο πιρούνι μπροστά, και δύο αμορτισέρ πίσω με ξεχωριστό δοχείο.

Στα φρένα έχουμε 2 (ακτινικές παρακαλώ) δαγκάνες μπροστά, ενώ αμφότερες οι μοτοσυκλέτες έχουν δισκόφρενο πίσω, και δικάναλο ABS.

Για την ώρα, παρά τις Euro 4 προδιαγραφές, οι μοτοσυκλέτες της Bristol πωλούνται μόνο στις Φιλιππίνες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 11:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon