.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 17:24

Associated British Motorcycles – Gemini Indianapolis & Naked

Τουμπανιάζοντας το Speed Triple

H Associated British Motorcycles αυτοπαρουσιάζεται ως η νέα κατασκευάστρια μοτοσυκλετών της Αγγλίας, προερχόμενη από την T3 Performance, μια εταιρεία με μακρά παράδοση στο στήσιμο αγωνιστικών μοτοσυκλετών, ειδικά για τα Αγγλικά πρωταθλήματα.

Η είσοδός της στη δημοσιότητα έγινε μέσω της έκθεσης Carole Nash London Motorcycle Show, όπου παρουσίασε τις δύο πρώτες της μοτοσυκλέτες. Στην ουσία βέβαια δεν είναι ακριβώς “νέες” μοτοσυκλέτες, καθώς πρόκειται για δύο παραπλήσιες δημιουργίες βασισμένες στο δημολιφέστατο Triumph Speed Triple 1050.

indianapolis 1
Gemini Indianapolis

Πέραν των εμφανισιακών, η ουσία είναι πως οι Άγγλοι δούλεψαν αποδοτικά στον κινητήρα, ανεβάζοντας την απόδοσή του στους 160 ίππους (στον τροχό λένε!), με τη ροπή αντίστοιχα να έχει σκαρφαλώσει στα 12.5 kg.m. Το βάρος των δύο custom μοτοσυκλετών στεγνό ορίζεται στα 182 κιλά.

Παράλληλα, έχουμε δύο ολοκαίνουργια body kits, το ένα βασισμένο σε αισθητική flat track με το ταιριαστό όνομα Gemini Indianapolis, ενώ το δεύτερο σε μια πιο κλασική cafe racer αισθητική και τίτλο Gemini Naked.

naked 2

Αμφότερα εξοπλίζονται με πιρούνι Öhlins FGRT 208, αμορτισέρ Maxton GP10 billet και φρένα από την EBC (δίσκους) με ακτινικές δαγκάνες της Hel.

Οι μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν στον πολύ περιορισμένο αριθμό των 50 κομματιών ανά μοντέλο και οι ευτυχείς πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν τις μοτοσυκλέτες τους με τις απολύτως προσωπικές τους πινελιές στην εμφάνιση. Λόγου χάρη, θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ανθρακονημάτινες ζάντες Dymag ή να προτιμήσουν ένα tubeless σετ της Kineo με ακτίνες.

naked 1
Gemini Naked

Για τιμές δε γίνεται λόγος και προφανώς αυτή θα επηρεαστεί από τις προσωποποιημένες επεμβάσεις που θα γίνουν στην κάθε μοτοσυκλέτα.

Αν ενδιαφέρεστε, στην ιστοσελίδα της ABM θα βρείτε στοιχεία επικοινωνίας για να κλείσετε τη δική σας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 17:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon