.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 14:44

General Motors Ariv – Ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο σε δύο τύπους

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες τους

Η Αμερικανική General Motors παρουσίασε πέρυσι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο με σκοπό να το βάλει φέτος στην παραγωγή σε δύο μορφές, είτε ως ένα τυπικό compact ebike ή ως σπαστό – με το δεύτερο να παίζει τον ρόλο του “last mile vehicle”, δηλαδή ένα ποδήλατο που αποθηκεύεται στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και σε πάει από το πάρκινγκ στον τελικό σου προορισμό.

Στην πορεία η GM ξεκίνησε μια καμπάνια εν είδη διαγωνισμού, όπου καλούσε τους καταναλωτές να προτείνουν ονόματα για το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο και οι τυχεροί των οποίων οι προτάσεις επιλέχθηκαν έλαβαν και πλούσια δώρα – 10,000 δολάρια οι νικητές και από 1,000 οι επιλαχόντες.

GM eBike Site Header

Το όνομα που επιλέχθηκε για το ποδήλατό της ήταν το Ariv, με το σταθερό μοντέλο να αποκαλείται Meld και η σπαστή εκδοχή του Merge.

Τώρα η Αμερικανική εταιρεία ανακοινώνει πως το ebike της είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή και έχει ανοίξει μια ειδική σελίδα για προπαραγγελίες.

Το Ariv, σε αμφότερες τις εκδόσεις του, έχει μέγιστη ταχύτητα 25 km/h ώστε να μην απαιτεί δίπλωμα οδήγησης θεωρούμενο ως υποβοηθούμενο ποδήλατο, τροφοδούμενο από μια μπαταρία λιθίου που απαιτεί 3.5 ώρες για πλήρη φόρτιση και αποδίδει περίπου 64 χιλιόμετρα αυτονομίας.

ariv e bike 308040

Σε πρώτη φάση οι παραγγελίες στην Ευρώπη θα αφορούν μόνο τις χώρες όπου τα ανάλογα υποβοηθούμενα δίκυκλα είναι πολύ δημοφιλή: Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Αργότερα λογικά θα προσφερθεί και σε άλλες αγορές.

Οι ενδεικτικές τους τιμές είναι €2,800 για το Ariv Meld και €3,400 για το σπαστό Ariv Merge και μπορεί κανείς να τα παραγγείλει από την ιστοσελίδα BikeExchange.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 14:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube