.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 12:04

Lightning Strike – Άνοιξαν οι προπαραγγελίες

Η επίσημη παρουσίαση τον Μάρτιο

Όπως είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο μήνα, η Αμερικανική Lightning Motorcycles ετοιμάζεται να παρουσιάσει το δεύτερο μοντέλο της μετά το LS-218 και αυτή τη φορά θα είναι κάτι πιο προσγειωμένο από πλευράς επιδόσεων και σαφώς πιο προσιτό οικονομικώς.

Το όνομα αυτής Strike, δηλαδή αν το βάλουμε δίπλα στο Lightning προκύπτει ένα Αστροπελέκι.

Πάντως, αυτό είναι μάλλον το μόνο που δε θα πάθει κάποιος με την τιμή του Strike, καθώς στα λίγα παραπάνω από €11,000 που ζητά (αν δεν συμβεί κάποια κατακλυσμική ανατροπή στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ως τότε) παίρνει μια μοτοσυκλέτα με άκρως εντυπωσιακά νούμερα: 240 km αυτονομίας, 240 km/h τελική και, το πιο απίστευτο όλων, 35 λεπτά για φόρτιση – με το ανάλογο ταχυεργαλείο φανταζόμαστε, όχι την απλή οικιακή παροχή.

Πλέον η Lightning ανακοινώνει πως έχει ανοίξει μια φόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων για το επερχόμενο μοντέλο της, όπου αποκαλύπτει πως θα προσφερθεί σε δύο εκδόσεις. Συγκεκριμένα, δίπλα στη βασική έκδοση θα βρίσκεται και ένα πιο “εκλεκτό” κομμάτι, το Carbon, όπου εύκολα φανταζόμαστε πως αναφέρεται σε εξοπλισμό και δη κουστούμια από ανθρακόνημα και ίσως και μερικά άλλα καλούδια ειδικά για την έκδοση αυτή.

Η Lightning δεν αποκαλύπτει ποια είναι η τιμή του Carbon, αλλά στις σχετικές φόρμες προπαραγγελιών η βασική έκδοση θέλει μια προκαταβολή 500 δολαρίων (€443 με ισοτιμία 15/2/2019), ενώ η Carbon θέλει ούτε λίγο, ούτε πολύ 10,000 δολάρια (€8,860)!

Διαβάζουμε επίσης πως, όταν ξεκινήσει η παραγωγή του Strike, πρώτα θα παραχθούν τα κομμάτια της Carbon Edition που πιθανότατα θα είναι περιορισμένου αριθμού και μετά θα ξεκινήσει η βασική έκδοση – αν και λογικά πολλά μηχανικά μέρη θα είναι κοινά για τις δύο εκδόσεις.

Κατά τα λοιπά, εξακολουθούμε να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του Strike τον επόμενο μήνα, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει καθοριστεί ακριβώς.

Αν στο μεταξύ βιάζεστε να κρατήσετε μια από τις πρώτες Strike που θα παραχθούν, εδώ είναι η σχετική ηλεκτρονική φόρμα.

lightning strike 1

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 12:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon