.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 14:42

NOVUS - Design, ηλεκτρισμός και τιμή από άλλο πλανήτη

Νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με πρώτη παρουσίαση στη CES 2019

Στην έκθεση τεχνολογίας CES (Consumer Electronics Show) 2019, η νεότευκτη NOVUS παρουσίασε μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με πανέμορφο, λιτό design, και τιμή που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τη διάβασες σωστά.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της NOVUS παίρνει άριστα όσον αφορά στο design, βρίθει από carbon, και αποτελεί υβρίδιο μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου. Αέρινη στο μάτι αλλά και στη ζυγαριά (38,5 κιλά παρακαλώ!), με μια μεγάλη… τρύπα στο κέντρο, λεπτά ελαστικά, τον κινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού, ψαλίδι gull-arm και κορυφαίο φινίρισμα σε κάνει να χαζεύεις.

novus ebike17

Ο κινητήρας (brushless hub) σύμφωνα με τη NOVUS αποδίδει 14 kW (18,9 hp) και… 20,4 Kgm ροπής (τυπογραφικό λάθος;), ενώ η τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας φτάνει τα 100 χλμ/ώρα. Η μετάδοση γίνεται απευθείας στον πίσω τροχό, και δεν υπάρχει αλυσίδα ή συμπλέκτης.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χαρίζει αυτονομία 100 χιλιομέτρων, ενώ φορτίζεται κατά 80% σε μία ώρα.

novus ebike27

Το εκπληκτικό monocoque carbon πλαίσιο δεν διαθέτει κοστούμι, και είναι εκτεθειμένο σε κοινή θέα.

novus ebike26

Η ρυθμιζόμενη monoshock μπροστινή ανάρτηση είναι από carbon, ενώ...

novus ebike5

...το πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ έχει ενσωματωθεί στο πλαίσιο και το ψαλίδι, και είναι σχεδόν αόρατο.

novus ebike16

Το περίεργο στα φρένα είναι πως μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει μεν ένα δισκόφρενο με δίσκο 230mm και monoblock δαγκάνα αλλά πίσω δεν βλέπουμε φρένο. Αφού όμως υπάρχει και δεύτερη μανέτα δίχως να υπάρχει συμπλέκτης, εικάζουμε πως το πίσω φρένο βρίσκεται στο κουτί του κινητήρα.

novus ebike11

Στα όργανα βρίσκουμε ένα Smartphone το οποίο ντουμπλάρει και ως έξυπνο κλειδί.

novus ebike24

Τα φώτα είναι LED, οι μανέτες carbon, ενώ η σέλα εκτείνεται από το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας έως το cockpit.

Το start button της μοτοσυκλέτας βρίσκεται εκεί που συνήθως βρίσκουμε το ρεζερβουάρ σε μια μοτοσυκλέτα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

novus ebike12

Όντως η μοτοσυκλέτα θυμίζει έργο τέχνης, όμως το αντίτιμο που ζητούν οι Rene Renger (Ιδρυτής και CEO) και Marcus Weidig (CEO και πρώην σχεδιαστής στη Volkswagen) ακούγεται εξωφρενικό. Μιλάμε για 39.500 δολάρια, ήτοι 34.500 ευρώ.

novus ebike9

Η συγκεκριμένη τιμή μάλλον ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, και σίγουρα όχι στο συγκεκριμένο δίκυκλο, ενώ η πρώτη μας σκέψη είναι πως κάτι πήγε πολύ στραβά στην τιμολόγηση, τουλάχιστον αν οι δυο φίλοι που ξεκίνησαν τη NOVUS θέλουν πραγματικά να πουλήσουν τη νέα τους μοτοσυκλέτα, και όχι απλώς να την περιφέρουν από έκθεση σε έκθεση.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 14:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon