.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 12:30

DNA DCR-018 “The Billet Sting” concept 2018 – EICMA

Το νέο εκπληκτικό concept της DNA Filters!

‘A Boxer Racer like nothing before’ αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου της DNA για τη νέα εκπληκτική δημιουργία της που παρουσίασε στη διεθνή έκθεση της EICMA. Εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε καθώς το “The Billet Sting”, όπως είναι και το όνομα του, δεν μοιάζει με κανένα άλλο!

Το νέο concept της DNA αντλεί την έμπνευσή του από τα πρώτα βήματα του Ντίνου Νικολαϊδη ως μηχανικού που κατασκεύασε σε νεαρή ηλικία ένα μονοκόκ αλουμινένιο πλαίσιο, το οποίο και πάντρεψε με δίχρονο κινητήρα 80 κ.εκ. για χρήση σε αγώνες. Η σχεδίαση αυτού του πλαισίου ήταν τόσο επιτυχημένη που η μοτοσυκλέτα τερμάτισε στο βάθρο σε κάθε αγώνα που έτρεξε για τα επόμενα τρία χρόνια!

Το concept “The Billet Sting” είναι το αγωνιστικό Boxer της DNA που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον της εταιρίας. Η εκπληκτική προσοχή στις αναρίθμητες λεπτομέρειες είναι φυσικά αυτό που τραβά αρχικά την προσοχή. Πού να πρωτοκοιτάξει κανείς με λίγα λόγια!

Το εκπληκτικής σχεδίασης αλουμινένιο μονοκόκ πλαίσιο είναι κατεργασμένο εξολοκλήρου σε CNC με την κυψελωτή επεξεργασία των επιφανειών του να αποτελεί και το highlight της κατασκευής. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ο κινητήρας του BMW R nineT, ενώ όλα τα περιφερειακά είναι κορυφαίων αγωνιστικών προδιαγραφών, καθότι το concept είναι αγωνιστικό.

Το πλαίσιο αποτελείται από 10 διαφορετικά κομμάτια από κράμα αλουμινίου 6082 T651 και η κυψελωτή του σχεδίαση επιλέχθηκε και για τη μείωση που προσφέρει στο συνολικό βάρος, χωρίς θυσίες στη στιβαρότητα. Το ντεπόζιτο αλλά και η αντλία του καυσίμου έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του πλαισίου, λίγο πάνω από το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ. Άκρως εντυπωσιακό είναι και το μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι με τον άξονα της μετάδοσης του boxer να βρίσκεται σε κοινή θέα περνώντας από μέσα του.

Εξαιρετικής σχεδίασης και πρωτότυπο είναι και το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας της DNA. Τα LED φώτα κρύβονται πίσω από την σκούρα ημιδιάφανη ζελατίνα. Δίπλα της το διπλό CNC Ram-Air, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξολοκλήρου από την DNA, με ένα φίλτρο Blue Leather Top από κάτω του σε κάθε μεριά κλέβει πραγματικά τις εντυπώσεις. Τα φίλτρα μάλιστα είναι τοποθετημένα μέσα σε διάφανο κουτί από Plexiglass καθώς το Ram Air είναι πλήρως λειτουργικό! Όλο αυτό το αλουμίνιο δεν είναι μόνο για τις εντυπώσεις καθώς το βάρος της μοτοσυκλέτας έχει κρατηθεί στα μόλις 183 κιλά, χωρίς καύσιμο αλλά έτοιμη για κίνηση.

Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις προέρχονται από την Hyperpro (ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο καλαμιών στα 43 χλστ. -110 και 120 χλστ. διαδρομή εμπρός-πίσω), τα δισκόφρενα των 320 χλστ. ανήκουν στην Braketech και οι ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες είναι της ISR.

Σύμφωνα με την DNA ο boxer κινητήρας αποδίδει 122 ίππους και 12,3 κιλά ροπής στις 7.900 και 6.200 σ.α.λ. αντίστοιχα, 12 ίππους περισσότερους από ό,τι σε στάνταρ μορφή και αυτό χάρη στο Ram Air, στην εξάμτιση της Akrapovic αλλά και στη νέα κεντρική μονάδα ελέγχου, αγωνιστικών προδιαγραφών. Η γεωμετρία της μοτοσυκλέτας είναι ρυθμιζόμενη με την κάστερ να ανέρχεται στις 24,5-25,5 μοίρες, το μεταξόνιο στα 1.490 χλστ., ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το ύψος κατά 12 χλστ. πάνω-κάτω.

Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το νέο εκπληκτικό concept της DNA που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο μπορείτε να βρείτε στο site που έχει ετοιμάσει η εταιρία ειδικά για τη νέα της δημιουργία.

Φωτογραφίες studio

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες ρουχισμού

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 12:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon