.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 13:07

Curtiss Warhawk – Πανάκριβο, εξωτικό και με συλλεκτική αξία

 

Το κύκνειο άσμα της πρώην Confederate Motorcycles

Η Confederate Motorcycles, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, αποτελούσε μια κατασκευάστρια με πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, δημιουργώντας μοναδικά custom μοντέλα στα όρια του εκκεντρικού, με πανάκριβα υλικά και θηριώδεις V2 κινητήρες.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως, υπήρξε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση που ουσιαστικά αποτέλεσε τους τίτλους τέλους για την εταιρεία. H Confederate άλλαξε το όνομα της σε Curtiss Motors (αποκτώντας τα δικαιώματα της Curtiss Aeroplane & Motor Comopany του 1916)  και έκανε στροφή 180 μοιρών, αποφασίζοντας εφεξής, να εστιάσει στην δημιουργία ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, σε συνεργασία με την γνωστή Zero.  

Μάλιστα, υπήρξε και ένα σχετικό teaser, που ανέφερε ότι τον Μάιο του 2018, πρόκειται να παρουσιαστεί το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, με την ονομασία “Warhawk”.

Αιφνιδιάζοντας τους πάντες για άλλη μια φορά όμως, η Curtiss παρουσίασε σήμερα το Warhawk, αλλά αυτό ούτε ηλεκτροκίνητο είναι, ούτε δείχνει να αποτελεί φορέα της νέας φιλοσοφίας της εταιρείας.   

curtiss warhawk 1

Πρόκειται για ένα μοντέλο βασισμένο στο P51 Fighter μοντέλο που παρήγαγε η… πρώην Confederate, το οποίο θα παραχθεί σε 35 μόλις κομμάτια, υπό την ονομασία της Curtiss Motors.

curtiss warhawk 2

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η τελευταία μοτοσυκλέτα με V Twin κινητήρα εσωτερικής καύσης που παράγει, το κύκνειο άσμα της δηλαδή.

curtiss warhawk 3

Φέρει ένα αεροελαιόψυκτο μοτέρ χωρητικότητας 2.163 κ.εκ. με απόδοση 150 ίππους, hossack σύστημα μπροστινής ανάρτησης, αμέτρητα τμήματα ελαφρού κράματος αλουμινίου τα οποία έχουν δημιουργηθεί με CNC σε μασίφ μπλικ υλικού και κορυφαία περιφερειακά.

curtiss warhawk 4

Τιμή; 105.000 δολάρια αλλά δείτε το σαν επένδυση. Πέραν του ότι θα υπάρξουν μόνο 35 μοτοσυκλέτες, αυτές θα είναι οι τελευταίες της φιλοσοφίας της Confederate αλλά και οι πρώτες της “αναγεννημένης” Curtiss, μετά από 100 χρόνια! Επίσης θα είναι οι μοναδικές σύγχρονες Curtiss με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφού το μέλλον της εταιρείας, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Δηλαδή πόσα άλλα στοιχεία χρειάζονται για να αναδειχθεί κάτι σε συλλεκτικό; Οι τιμές τους τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να εκτιναχθούν στα ύψη!      

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 13:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Podbike – O επιβάτης σε ρόλο… γεννήτριας Orcal – Astor 125i 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon