.
Κατηγορία CFMOTO
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 09:47

CFMOTO 1250NK – Από στιγμή σε στιγμή στην παραγωγή

Το «κτήνος» σε εκδοχή CFMOTO πλησιάζει στην πραγμάτωση μετά από 7 χρόνια από την πρώτη ματιά.

Τα CFMOTO 800NK και 450NK βρίσκονται ήδη στην γκάμα της μάρκας, ως οι προτάσεις στην naked/sport κατηγορία, όμως δεν είναι άγνωστο ότι η CFMOTO μελετά και μία μεγαλύτερη εκδοχή του μοντέλου, ενώ έχει στην διάθεση της τον κινητήρα LC8 της KTM – ήδη από την παραγωγή του 1250 TR-G για την παραγωγή της Κίνας. Τις τελευταίες ώρες, περισσότερα λεπτομερή σχέδια από την πιθανολογούμενη νέα CFMOTO 1250 NK κυκλοφόρησαν στα διεθνή δίκτυα.

Αυτή την φορά, τα σχέδια συνδέονται περισσότερο από κάθε άλλη με μια μοτοσυκλέτα παραγωγής, λόγω του επιπέδου λεπτομέρειας που έχουν -κάποια από αυτά, απεικονίζουν το πλαίσιο, το ψυγείο, τα φέρινγκ κλπ. Στα σχέδια, οι ομοιότητες με το 800NK είναι εμφανείς, όσον αφορά το τιμόνι, την οθόνη, τα χειριστήρια, το σχήμα της εξάτμισης και αλλού, αλλά υπάρχουν και μεγάλες διαφορές αντίστοιχα: Για παράδειγμα, ο κινητήρας και το μονόμπρατσο ψαλίδι, χαρακτηριστικά της LC8 πλατφόρμας.

Φυσικά κάποιοι εδώ θα θυμηθούν το V02-NK Concept του 2017, μία θαυμάσια μοτοσυκλέτα που έδειξε τις ορέξεις της μάρκας για την κατηγορία -οι νέες NK μπορεί να θυμίζουν V02, αλλά οπωσδήποτε δεν γίνεται να ταυτίζονται μαζί του. Μία άλλη λεπτομέρεια από το concept που δεν θα φτάσει στην παραγωγή, είναι το ψυγείο κάτω από την σέλα, το οποίο έχει μετακομίσει στην «ορθόδοξη» θέση μπροστά από τον κινητήρα, στα τελικά σχέδια.

Υπό την χρήση της CFMOTO, ο V2 κινητήρας LC8 αποδίδει 140 ίππους, στο τουριστικό και αστυνομικό 1250 TR-G που διατίθεται στην κινεζική αγορά -πιθανόν να είναι αυξημένοι, για την χρήση στο 1250NK. Με αναμενόμενη την παρουσίαση και ενός 125NK κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, η CFMOTO θα έχει πλέον μία ολόκληρη γκάμα naked/street μοτοσυκλετών και... ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε, με τον μεγάλο κινητήρα...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 09:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon